TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išrinktos Klaipėdos knygos: gražiausia, populiariausia ir klaipėdietiškiausia

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje apdovanoti „Klaipėdos knyga 2023“ konkurso laureatai. Buvo paskelbti Populiariausios, Gražiausios ir Klaipėdietiškos knygos nominacijų laimėtojai. Renginio metu buvo apdovanota ir biblioteka – Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė Laura Juchnevič ir pavaduotoja Kristina Kundrotienė bibliotekai įteikė šiais metais laimėtą „Išminties marės“ apdovanojimą.
Klaipėdos knygos rinkimai pasibaigė laureatų apdovanojimais
Klaipėdos knygos rinkimai pasibaigė laureatų apdovanojimais / Robertos Kavaliauskaitės nuotr.

„Per šiuos 18-ka metų knyga patyrė įvairių transformacijų. Jau prieš dešimtmetį labai plačiai buvo kalbama, kad spausdintinė knyga išnyks atsiradus elektroninei ar garsinei knygai. Buvo kalbėta, kad reikia tik 7-10 metų, kad žmogus priprastų prie šių naujovių. Tačiau, šiandien matome, kad, kaip ir viskas gyvenime, taip ir knygos atranda savo vietą, savo gerbėją, o spausdintinė knyga ne tik, kad neišnyko, bet dar garbingai stovi lentynose. Šiandien čia, net 37 leidiniai“, - įkvepiančiais žodžiais renginį pradėjo I. Kanto viešosios bibliotekos direktorė Renata Rudienė.

Robertos Kavaliauskaitės nuotr./Renata Rudienė
Robertos Kavaliauskaitės nuotr./Renata Rudienė

Konkurso idėja išlieka ta pati – pagerbti ir paskatinti leisti knygas Klaipėdos leidėjus, supažindinti visuomenę su jų išleistais leidiniais praėjusiais kalendoriniais metais.

Šiais metais buvo išskirtos trys nominacijos: „Populiariausia Klaipėdos knyga“, „Gražiausia Klaipėdos knyga“ ir nauja nominacija „Klaipėdietiška knyga“. Jų nugalėtojais tapo:

„Populiariausia Klaipėdos knyga“ nominaciją laimėjo UAB „Druka“ – spaustuvė už išleistą populiariausią Klaipėdos 2023 metų Ilonos Ugintės knygą „Žmogus avansu“. Diplomas atiteko knygos autorei Ilonai Ugintei. Ši knyga iš viso surinko 1116 balsų.

„Esu giliai sujaudintas už įvertinimą, gaila, kad šia akimirka kartu negali pasidžiaugti ir autorė“, - dėkojo UAB „Druka“ – spaustuvės direktorius Algirdas Apulskis.

Robertos Kavaliauskaitės nuotr./Apdovanojamas Martynas Vainorius
Robertos Kavaliauskaitės nuotr./Apdovanojamas Martynas Vainorius

Komisijos nutarimu „Gražiausia Klaipėdos knyga“ nominacija atiteko Sauliaus Jokužio leidyklai-spaustuvei už išleistą gražiausią Klaipėdos 2023 metų Sauliaus Grinkevičiaus eilėraščių knygą „Slėpiniai“. Diplomai buvo įteikti knygos autoriui Sauliui Grinkevičiui ir dizainerei Linai Ličkienei. „Visų pirma dėkojame bibliotekai už šį renginių ciklą, kuris yra labai svarbus Klaipėdos kūrėjams. Ačiū tariame komisijai už skirtą nominaciją“, - laimėjimu džiaugėsi Sauliaus Jokužio leidyklos-spaustuvės vadovė leidybai Aurelija Undžienė.

Robertos Kavaliauskaitės nuotr./Klaipėdos knygos rinkimai
Robertos Kavaliauskaitės nuotr./Klaipėdos knygos rinkimai

„Klaipėdietiška knyga“ nominaciją komisija skyrė Martynui Vainoriui, kuris išleido savo debiutinę knygą „Pasaulio pabaiga ir kiti tarpukario Klaipėdos nutikimai“. Joje pasakojama apie 1923-1939 metų kasdienybę Klaipėdoje ir jos krašte. „Miestas yra ne tik architektūra, tai yra žmonės. Šią knygą rašiau su didele meile žmonėms, kurie čia kažkada gyveno. Jie buvo tokie pat, kokie esame mes – su savais rūpesčiais ir džiaugsmais. Jiems skirta ši knyga ir ačiū, kad tai įvertinote“, - dėkojo knygos autorius, žurnalistas Martynas Vainorius.

Nugalėtojus Gražiausios ir Klaipėdietiškos knygos nominacijoje išrinko dvi kompetentingos komisijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius