-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Itin jautrus asmuo“ – knyga apie ypatingą žmonių kategoriją

Ar jūsų vaizduotė nepaprastai laki ir jus aplanko itin ryškūs sapnai? Ar triukšmas, kvapai ar ryški šviesa erzina, išmuša iš vėžių ar tiesiog gniuždo? Kasdien jaučiate poreikį šiek tiek laiko praleisti visiškai vieni? Jei atsakėte teigiamai bent į vieną iš šių klausimų, vadinasi, jūs esate itin jautrus asmuo.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Sofoklis“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Jautrios nervų sistemos turėjimas yra iš esmės neutrali savybė. Jūs ją tikriausiai paveldėjote. Taip atsitinka 15-20 procentų gyventojų. Tai reiškia, jog jūs suprantate savo aplinkos subtilybes, ir tai yra didelis pranašumas daugelyje situacijų. Tai taip pat reiškia, kad jūs greičiau pasiduodate sukrėtimui, kai jums tenka pernelyg ilgai būti labai dirginančioje aplinkoje, kol jūsų nervų sistema tarsi pervargsta. Taigi jautrumas turi ir pranašumų, ir trūkumų.

Tačiau mūsų visuomenėje šios savybės turėjimas nėra laikomas idealiu dalyku, ir tas faktas jums tikriausiai padarė pagrindinį poveikį. Gera linkintys tėvai ir mokytojai veikiausiai bandė padėti ją „nugalėti“, tarsi tai būtų yda. Kiti vaikai šios savybės atžvilgiu ne visada buvo tokie taktiški. O užaugus jums galėjo būti sunkiau susirasti tinkamą profesiją ar užmegzti santykius ir apskritai gerai apie save galvoti bei jausti pasitikėjimą savimi.

Leidyklos „Sofoklis“ išleistoje universiteto profesorės psichoterapetės Elaine N. Aron knygoje „Itin jautrus asmuo. Kaip gyvuoti, kai pasaulis tave stelbia“ pateikiama pagrindinė informacija, kurią jums reikėtų žinoti apie šią ypatingą savybę. Autorė remiasi ilgalaikiais moksliniais tyrimais, išsamiai aptaria, kokį poveikį jautrumas daro artimiems tarpusavio santykiams ir karjerai, moko sutvirtinti savigarbą ir atlaikyti visuomenės požiūrį. Taip pat išnagrinėjama, kaip psichoterapija gali padėti itin jautriems asmenims. 

Šis leidinys yra skirtas ne tik itin jautriems asmenims, bet ir jų šeimų nariams, mokytojams, bendradarbiams ir gydytojams. Jį perskaitę geriau pažinsite save ir išmoksite mėgautis gyvenimu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius