Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.K.Rowling išleis dar tris knygas apie Hario Poterio pasaulį

Didžiosios Britanijos rašytoja J.K.Rowling, prieš kelias savaites pristačiusi naujausią kūrinį apie Harį Poterį, neketina sustoti. Jau rugsėjo pradžioje bus išleistos dar trys knygos apie mažojo burtininko pasaulį. Tiesa, šie kūriniai bus išleisti tik elektroniniu formatu.
J.K.Rowling
J.K.Rowling / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie knygų pasirodymą paskelbta specialiai Hario Poterio pasauliui sukurtoje internetinėje svetainėje pottermore.com. Teigiama, kad šių kūrinių kaina sieks apie 3 JAV dolerius, o jų apimtis – apie 10 tūkst. žodžių.

Trijose elektroninėse knygose J.K.Rowling skaitytojams leis pažvelgti į kitą burtų mokyklos Hogvartse gyvenimo pusę bei geriau susipažinti su kai kuriais jau žinomais personažais, sutiktais anksčiau išleistose Hario Poterio knygose.

Planuojama, kad knygas bus galima įsigyti nuo rugsėjo 6 dienos.

Šie kūriniai bus išleisti praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po naujos knygos apie Harį Poterį išleidimo. „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ tapo aštunta serijos knyga ir, beje, neįprasčiausia – tai yra spektaklio scenarijus. Jau vien per pirmas prekybos savaites ši knyga pagerino Didžiosios Britanijos knygų pardavimų rekordus.

Knygų viršeliai/Bus išleistas trys nauji kūriniai apie Hario Poterio pasaulį
Knygų viršeliai/Bus išleistas trys nauji kūriniai apie Hario Poterio pasaulį

Po šios knygos pasirodymo rašytoja J.K.Rowling teigė, kad serija apie Harį Poterį jau baigta.

Lietuvoje Hario Poterio serijos knygas leidžia leidykla „Alma littera“. Kaip 15min anksčiau teigė leidyklos atstovė, knyga „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ šalyje bus išleista artimiausiu metu.

Pirma knyga apie burtininką Harį Poterį į knygynų lentynas iškeliavo dar 1997 metais. Iš viso knygų apie šį pasaulyje itin populiarų literatūrinį personažą nupirkta daugiau nei 450 mln. egzempliorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius