Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.K.Rowling užsiminė rašanti dvi naujas knygas

Didžiosios Britanijos rašytoja J.K.Rowling šiais metais pristatė kelis literatūrinius kūrinius, tačiau sustoti ir ilsėtis neketina. Populiari autorė paskelbė, kad šiuo metu rašo net dvi knygas.
J.K.Rowling
J.K.Rowling / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiais metais kino teatrus pasiekė filmas „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ (ang. „Fantastic Beasts And Where To Find Them“) kuriam scenarijų parašė J.K.Rowling (šio filmo recenziją skaitykite čia). Vienas iš rašytojos gerbėjų socialiniame tinkle „Twitter“ padėkojo autorei už filmą ir pasidomėjo, kada galima tikėtis naujos rašytojos knygos.

„Aš prie jos dirbu“, – atsakė J.K.Rowling ir pridūrė, kad ji visuomet rašo romanus.

Galiausiai autorė atskleidė, kad šiuo metu rašo ne vieną, o dvi knygas, tačiau kada jos bus išleistos – kol kas nežinoma.

Kaip rašo bustle.com, gali būti, kad viena knyga bus išleista J.K.Rowling vardu, o kita jos literatūriniu Roberto Galbraitho pseudonimu. Taip pat nėra žinoma, ar naujos knygos bus susijusios su garsiuoju rašytojos personažu Hariu Poteriu.

2013 metais buvo išleistas kriminalinis romanas „Gegutės šauksmas“, kurį parašė J.K.Rowling, prisidengusi Roberto Galbraitho slapyvardžiu. Autorės tuomet išleista knyga buvo tarsi naujas debiutas – kriminalinio žanro knygų ji dar nebuvo rašiusi. J.K.Rowling nenorėjo būti siejama su Hariu Poteriu ir norėjo pamatyti, kiek yra vertinama jos kūryba, kuomet skaitytojui pateikiama su niekam nežinomo autoriaus vardu ir pavarde.

Šie metai Hario Poterio gerbėjams buvo išskirtiniai – išleista ne tik daug atgarsių pasaulyje susilaukusi knyga apie mažąjį burtininką „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“, bet ir trys elektroninės knygos, leidžiančios skaitytojams iš arčiau susipažinti su Hogvartso burtų mokyklos kasdienybe.

Leidykla „Alma littera“ greitu metu žada knygą „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ išleisti ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius