-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jautriomis vaikų ugdymo temomis prabyla knygelės apie Mažąją Princesę

Milijonai tėvų visame pasaulyje susiduria su tomis pačiomis bėdomis – mažų vaikų nenoru valgyti, eiti miegoti, plautis rankas ar valytis dantis.
Mažoji Princesė
Mažoji Princesė / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Gėlės Knygos

Rūpesčių kelia ir kitos buitinės problemos – naudojimasis puoduku, ėjimas pas gydytojus ar į darželį. „Lietuvoje netrūksta tėvams skirtos literatūros, įvairių metodikų aprašymų, leidžiančių daugiau ar mažiau efektyviai spręsti iškylančias problemas, tačiau vaikai liko pamiršti – labai trūko jiems skirtų edukacinių knygelių“,– sakė leidyklos Manoknyga.lt direktorius Vidmantas Čičelis. „Žvalgėmės po užsienio vaikams skirtas priemonės ir taip atradome Tony Ross bei jo Mažąją Princesę. Pamatę jas, tiesiog įsimylėjome“.

Tony Ross – pasaulinio garso vaikiškų knygų autorius, Lietuvoje labiau žinomas kaip iliustratorius (Frančeskos Simon knygutės apie Blogiuką Henrį). Pripažinimą jam pelnė daugiau nei dvidešimties knygučių serija apie Mažąją Princesę. Pirmoji šios serijos knyga Jungtinėje Karalystėje pasirodė prieš dvidešimt šešerius metus. Lietuvoje ką tik išleistos pirmosios knygelės apie Mažąją Princesę – „Kur mano puodukas?“ ir „Nenoriu į lovą“. Lietuvių kalba jos leidžiamos pirmą kartą.

„Turbūt kiekviena mergaitė išgyvena „princesiškąjį“ laikotarpį. Knygose apie Mažąją Princesę nėra griežtų pamokslų, jos nuotaikingos, pašėlusios. Vaikas, skaitydamas tokias knygeles, pats padaro tinkamas išvadas. Su jų heroje lengva tapatintis – pasirodo, kad net princesės turi tų pačių, kasdieninių rūpesčių. Tačiau tai nėra „rožinės knygelės“ vien mergaitėms. Mažoji Princesė tokia padūkusi, kad patiks ir berniukams“ – sakė leidyklos vadovas. 

Manoknyga.lt – iš internetinio knygyno „išsiritusi“ jauna leidykla. To paties pavadinimo knygynas veikia jau daugiau nei ketverius metus. Knygos apie Mažąją Princesę – pirmasis šios komandos leidybinis projektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius