Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Nacionalinė knygų premija įteikta knygoms apie indėnų rezervatus ir lūšnynus Mumbajuje

Niujorke tradiciškai įteikta JAV Nacionalinė knygų premija. Grožinės literatūros srityje ji buvo skirta Louise Erdrich už knygą „The Round House“, praneša huffingtonpost.com.
Louise Erdrich
Louise Erdrich / Nuotr. iš autorės puslapio

Literatūros naujienas sekite ir socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“.

Atsiimdama apdovanojimą L.Eldrich sakė, kad suvokia jį kaip JAV indėnių ištvermės pripažinimą. Knygoje „The Round House“ pasakojama apie nusikaltimus indėnų rezervate Šiaurės Dakotoje.

Negrožinės literatūros srityje apdovanojimą pelnė Katherine Boo už knygą „Behind the Beautiful Forevers: Life, Death, and Hope in a Mumbai Undercity“. Joje pasakojama apie gyvenimą Mumbajaus lūšnynuose. „Nedidelės istorijos taip vadinamose paslėptose vietose yra svarbios“, – sakė autorė, atsiimdama apdovanojimą.

Poezijos srityje premija buvo įteikta 88 metų poetui Davidui Ferry už rinkinį „Bewilderment: New Poems and Translations“, o knygų jaunimui kategorijoje – Williamo Alexanderio „Goblin Secrets“. Šis atsiimdamas premiją kalbėjo apie tai, kaip svarbu kurti „vaizdingą literatūrą“, kuri padeda mums susikurti didesnį pasaulį su daugiau galimybių ir daugiau vilties.

Nacionalinė knygų premija JAV teikiama 63-us metus. Anksčiau ją yra gavę tokie žinomi autoriai kaip Williamas Faulkneris, Ralphas Ellisonas ar Saul Bellow.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius