-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV žurnalistas išleido knygą apie kūrybingumą su išgalvotomis bardo Bobo Dylano citatomis

Vienas jaunas populiarus JAV žurnalistas pripažino priskyręs legendiniam Amerikos bardui Bobui Dylanui išgalvotus pareiškimus savo knygoje apie kūrybingumą, sakoma pirmadienį vieno žurnalo paskelbtame straipsnyje.
Bobas Dylanas
Bobas Dylanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kūrybos procesą „sunku nupasakoti... Tai tiesiog jausmas, kad turi kažką pasakyti“, teigiama vienoje neva B.Dylano išsakytoje citatoje, kurią 31 metų žurnalo „The New Yorker“ skiltininkas Jonah Lehreris įtraukė į savo knygą „Įsivaizduok: kaip veikia kūrybingumas“ (Imagine: How Creativity Works).

„Tačiau problema ta, jog nėra jokio įrodymo, kad Dylanas būtų tai pasakęs“, – žurnalistas Michaelas C.Moynihanas pastebėjo straipsnyje, kuris pirmadienį buvo paskelbtas JAV žydų žurnalo „Tablet“ svetainėje.

M.C.Moynihanas, kuris yra B.Dylano kūrybos gerbėjas, rašė, kad užklausė J.Lehrerio apie septynias citatas, pateiktas jo knygos pirmajame skyriuje, „iš kurių trys neaptinkamos niekur kitur – bent jau ne ta forma, kurioje jos pateiktos knygoje; trijose kitose esama tikrų Dylano pasisakymų fragmentų, o viena dramatiškai išimta iš originalaus konteksto, kad atitiktų “Įsivaizduok„ naratyvą.“

B.Lehreris iš pradžių teigė M.C.Moynihanui, kad čia citatas paėmė iš „ilgo, tačiau nepaskelbto, interviu vaizdo įrašo“, kuris buvo panaudotas Holivudo režisieriui Martinui Scorsese kuriant dokumentinį filmą apie šį dainininką „No Direction Home“ ir gautas iš B.Dylano vadybininko Jeffo Roseno.

Tačiau M.C.Moynihanas pridūrė, kad vėliau J.Lehreris jam prisipažino, kad niekada nebuvo susitikęs su B.Rosenu ir nematė neredaguoto vaizdo įrašo.

„Aš supanikavau“, – M.C.Moynihanas citavo J.Lehrerį.

Dienraštis „The New York Times“ pranešė, kad B.Lehreris atsistatydino iš savo pareigų žurnale „The New Yorker“, cituodamas jo knygos leidėjo paskelbtą pranešimą.

Leidėjas Houghtonas Mifflinas Harcourtas paskelbė išimsiantis iš prekybos spausdintinius šios knygos egzempliorius, pridūrė „The New York Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius