Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johno le Carré naujoji knyga apie šnipus – paremta jo darbo slaptojoje tarnyboje istorija

Davidas Cornwellas, viso pasaulio skaitytojams geriau žinomas kaip knygų apie šnipus autorius Johnas le Carré, naujoje knygoje aprašo daugiau asmeninių patyrimų nei bet kada anksčiau, rašo telegraph.co.uk.
Johnas le Carré
Johnas le Carré / Nuotr. iš „Wikipedia“
Temos: 2 Knygos Literatūra

Naujienas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.  

Šis rašytojas visada mėgo saugoti savo paslaptis. Rašydamas savo romanus jis dažnai rėmėsi savo patirtimi dirbant britų žvalgyboje – čia jis dirbo praėjusio amžiaus šeštajame ir septintajame dešimtmečiais – tačiau stengdavosi rašyti taip, kad nebūtų galima atpažinti biografinių motyvų. 

Tačiau, kaip rašoma telegraph.co.uk, nauja, 23-oji rašytojo knyga yra labiau autobiografinė nei bet kuri kita. Knygoje „A Delicate Truth“ yra du herojai, kurie į knygos puslapius atkeliavo iš autoriaus darbo slaptojoje tarnyboje laikų. Apžvalgininkai teigia, kad Johnas le Carré knygoje daro tai, ką jis sugeba daryti geriausiai – rašyti apie britų slaptosios tarnybos agentus, susiduriančius su nelengvais pasirinkimais ir nesąžininga užsienio politika, neretai konstruojama Vašingtone. 

Paskutinės dvi rašytojo knygos buvo apie rusų mafiją ir Vokietiją, o naujoji knyga „A Delicate Truth“ apibūdinama kaip „britiškiausias“ jo kūrinys. 

Rašytojas buvo priverstas palikti britų slaptąją tarnybą, kai 1964 metais paaiškėjo, kad būtent jis yra garsiosios knygos „Šnipas, kuris sugrįžo iš šalčio“ autorius. Ši knyga vadinama žanro klasika, o Grahamas Greene'as pavadino ją „geriausiu visų laikų šnipų romanu“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius