Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Erlickas naujoje knygoje „Išeinu iš krašto“ atsako į esminį klausimą – būti ar nebūti?

Juozas Erlickas. Išeinu iš krašto: fantasmagorija: devyni ratai. – Vilnius: Tyto alba, 2013. – 872 p. Viršelio dailininkai Galius Kličius, Ilona Kukenytė.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

Literatūros naujienas sekite ir socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“.  

Nauja Nacionalinės premijos laureato Juozo Erlicko knyga „Išeinu iš krašto“ užbaigia trijų knygų ciklą. Dviejų ankstesnių („Mano meilė stikliniais kaliošais“ ir „Ateinu su šaukštu“) temos – meilė ir Tėvynė, istorija. Šį kartą autorių domina būties problemos ir žmonių santykiai. Knygos herojus sunkiai pritampa modernia save laikančioje visuomenėje, nelabai orientuojasi šiuolaikinių technologijų ir šiuolaikinių veikėjų pasaulyje. Susidūrimai su kitokiais žmonėmis ir vis naujais reiškiniais kuria keistas situacijas, kurios gali atrodyti komiškos, nors iš tiesų yra tragiškos.

Ne mažiau aktuali tema –  žmogaus santykis su pačiu savimi. „Iš pradžių savęs ieškome, paskui nuo savęs bėgame, vėl ieškome, vėl bėgame, o kai vėl surandame – imame kovoti su savim... – rašo autorius. – Šį kartą man pagaliau pavyko atsakyti ir į esminius klausimus – kas esame? kur einame? būti ar nebūti?“ Solidų veikalą, kuriame surinkti poetiniai ir prozos tekstai, ironiški ir lyriški, kartais skaudžiai dramatiški, sudaro devyni ratai – lyg nuolat ratu besisukančio, vis kintančio ir pasikartojančio žmogaus gyvenimo atspindys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius