Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidatai laimėti Nobelio literatūros premiją: H.Murakami vėl priskiriamas prie favoritų

Japonijos rašytojas Haruki Murakami vėl yra įvardijamas kaip realus kandidatas gauti šių metų Nobelio literatūros premiją. Visgi autoriaus gerbėjai dar neturėtų džiaugtis išankstinėmis prognozėmis – pastaraisiais metais H.Murakami nuolat minimas kaip realus kandidatas, tačiau Nobelio premijos jis taip ir negaudavo.
Rašytojas Haruki Murakami
Rašytojas Haruki Murakami / „Scanpix“ nuotr.

Spalio 3 dieną bus paskelbtas Nobelio fiziologijos ir medicinos premijos laureatas arba laureatai. Nuo šios premijos laimėtojo paskelbimo prasidės savaitė, kurios ilgai laukia visas pasaulis: per ją be minėtos premijos dar bus išdalinti apdovanojimai fizikos, chemijos, taikos, ekonomikos ir literatūros srityse.

Tiesa, dar nėra žinoma, kada bus pranešta apie premijos literatūros srityje laimėtoją. Oficialiame Nobelio premijos tinklalapyje nurodoma, kad literatūros premijos data dar nėra žinoma. Aišku tik tiek – apdovanojimo laimėtojas bus paskelbtas spalio pradžioje.

Tačiau lažybininkai jau dabar pateikia savo prognozes.

Didžiosios Britanijos „Ladbrokes“ bendrovė teigia, kad šiais metais didžiausią galimybę laimėti Nobelio literatūros premiją turi japonas H.Murakami. Jo galimybės vertinamos kaip 1 iš 5.

Antras šiose tikimybių lenktynėse įvardijamas Kenijos autorius Ngũgĩ wa Thiong’o – 1 iš 7 galimybių. Tiesa, jis pastaraisiais metais taip pat įvardijamas tarp realiausių kandidatų laimėti apdovanojimą, tačiau kas kartą jos negauna.

Trečia vieta suteikiama amerikiečiui Philipui Rothui. 83-ejų metų amžiaus rašytojas yra vadinamas vienu iškiliausiu šiuolaikinės Amerikos autoriumi. Jam suteikiama 1 galimybė iš 8 laimėti Nobelio premiją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Philipas Rothas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Philipas Rothas

Sirijos poetas Adonis jau daugiau nei dešimtmetį priskiriamas prie autorių, kurie tikrai turi gauti šį prestižinį apdovanojimą. Ir jau daugiau nei dešimtmetį jis dar nėra jo gavęs. „Ladbrokes“ teigia, kad Adonio galimybės šiemet išgirsti savo pavardę – 1 iš 14.

Penketuką baigia Albanijos poetas ir novelistas Ismailas Kadare'as. Jam duodama 1 iš 16 laimėti Nobelio literatūros premiją.

Praėjusiais metais šį prestižinį apdovanojimą gavo Baltarusijos rašytoja Svetlana Aleksijevič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius