-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kataro mokyklos dorovės policijai neįtiko knyga apie Snieguolę ir septynis nykštukus

Iš vienos Kataro mokyklos bibliotekos išimta vaikiška knygelė „Snieguolė ir septyni nykštukai“, kurioje, kaip nustatė dorovės sargai, yra nepadorių iliustracijų, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.
VIDEO kadras:  „Snieguolė ir septyni nykštukai“
VIDEO kadras: „Snieguolė ir septyni nykštukai“

Kataro aukščiausiosios švietimo tarybos pareigūnai taip sureagavo į Dohoje veikiančios Ispanų tarptautinės mokyklos (SEK) vieno mokinio tėvo skundą.

Tėvo nuomone, minėtoje knygoje esama „nepadorių“ iliustracijų ir frazių bei „seksualių užuominų“, rašoma laikraštyje „Al-Sharq“.

Kurios iliustracijos sukėlė tėvo nepasitenkinimą, nežinoma, tačiau knygos viršelyje Snieguolę laiko apsikabinęs princas, anksčiau ją atgaivinęs bučiniu, skelbiama „Doha News“ svetainėje.

SEK tarptautinė mokykla Katare didžiuojasi, kad yra įkurta šioje šalyje, ir oficialiai atsiprašo dėl bet kokio nusižengimo, kurį netyčia galėjo sukelti nenumatyta aplinkybė.

Mokyklos direktorė Vivian Arif svetainei „Doha News“ sakė, kad mokykla „nedelsdama reagavo“, vos gavusi tėvo skundą.

„SEK tarptautinė mokykla Katare didžiuojasi, kad yra įkurta šioje šalyje, ir oficialiai atsiprašo dėl bet kokio nusižengimo, kurį netyčia galėjo sukelti nenumatyta aplinkybė“, – taip anot šio tinklalapio pareiškė V.Arif.

Šioje mokykloje, atidarytoje 2013-ųjų rugsėjį, mokosi daugiau kaip 150 moksleivių iš 27 šalių, nurodo tinklalapis. Pamokos joje vyksta vaikams nuo trejų iki 18 metų amžiaus.

Minima knyga išleista pagal 1937 metų animuotą W.Disney'jaus kūrinį „Snieguolė ir septyni nykštukai“ , sukurtą pagal to paties pavadinimo Brolių Grimų pasaką.

Prieš dešimt dienų Kataro kino teatruose buvo uždrausta rodyti filmą „Danų mergina“, kuris pasakoja apie vieną pirmųjų pasaulyje lytį pakeitusį menininką ir kuriame vaidina „Oskaru“ apdovanotas aktorius Eddie Redmayne'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius