Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturios bestselerių autorės Susanos Forward knygos, padėsiančios puoselėti santykius

Susana Forward – pasaulyje garsi amerikiečių psichologijos mokslų daktarė, bestselerių autorė, dėstytoja, grupinių terapinių užsiėmimų ir mokymų vadovė. Jos kūriniai pripažinti ir skaitomi visame pasaulyje, Lietuvoje ši autorė taip pat itin mėgstama skaitytojų, jos kūriniai nuolat atsiduria populiariausių knygynų topų sarašuose. Leidykla VAGA yra išleidusi tris jos bestseleriais tapusias knygas „Emocinis šantažas“, „Toksiški tėvai“ ir „Toksiški uošviai“. O tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje pristatys ketvirtąją, ilgai lauktą amerikiečių autorės naujieną – „Mamos, nemokančios mylėti“.
2 Knyga Emocinis šantažas_knygynų tinklo VAGA nuotr.
VAGA nuotr./S.Forward knyga „Emocinis šantažas“

Amerikiečių autorės kūriniai ir daugybė pravestų terapinių praktikų ir mokymų padėjo daugeliui vyrų ir moterų visame pasaulyje išspręsti asmenines santykių problemas šeimoje, santuokoje, įgyti pasitikėjimo savimi ir emocinės nepriklausomybės nuo praeityje, vaikystėje ar suaugystėje, išgyventų nuoskaudų ir skaudžios patirties. Leidykla VAGA pristato keturias S.Forward knygas, susilaukusias didžiausio skaitytojų susidomėjimo.

Facebook archyvo nuotr./Rašytoja Susana Forward
Facebook archyvo nuotr./Rašytoja Susana Forward

Mamos, nemokančios mylėti“ – naujausia ilgai laukta autorės knyga

Naujausioje lietuviškai išleistoje knygoje „Mamos, nemokančios mylėti“ psichologijos mokslų daktarė kviečia į nelengvą pokalbį apie žalojantį nemylinčių motinų poveikį dukterims ir pateikia efektyvių technikų, kaip vaduotis iš skausmingos patirties gniaužtų.

VAGA nuotr./„Mamos, nemokančios mylėti“
VAGA nuotr./„Mamos, nemokančios mylėti“

Per 35 darbo metus S.Forward susidūrė su daugybe moterų, kenčiančių nuo psichologinės žalos, kurią joms padarė jas užauginusios mamos. Ilgi kritikos, konkurencijos, emocinio ignoravimo, dusinančios kontrolės ar teroro metai jas paženklino nerimu, depresija, pakenkė jų pačių kuriamiems santykiams, pakirto tikėjimą savimi ir pasitikėjimą kitais.

Autorė tyrinėja skirtingus motinų tipus – patologiškai narcisistines mamas, mamas-varžoves, varginamai įkyrias, perdėm valdingas, motiniškos globos reikalaujančias mamas, ir tas, kurios, apleidžia, išduoda, muša – šiltai ir su atjauta moko nukentėjusias dukteris savipagalbos ir nurodo įrankius, kurie taip reikalingi atsitiesti, pagyti, atkurti pasitikėjimą ir savigarbą.

Emocinis šantažas“ – universali manipuliacinių santykių analizė

Knygoje „Emocinis šantažas“ autorė analizuoja santykius, kuriuose artimieji manipuliuojama mumis, keldami baimės, pareigos ir kaltės jausmus. „Jei tik tu tikrai mane mylėtum…“. „Po visko, ką dėl tavęs padariau…“. „Kaip gali būti toks savanaudis…“. Girdėta? Tai tik keli emocinio šantažo – galingos manipuliacijos formos, kuria artimi žmonės grasina mus nubausiantys už tai, kad nesielgiame taip, kaip nori jie – pavyzdžiai. Emociniai šantažuotojai supranta, kad santykius su jais branginame, žino pažeidžiamiausias mūsų vietas ir didžiausias paslaptis. Jie yra mūsų motinos, tėvai, partneriai, vadovai, bendradarbiai, draugai ir mylimieji. Kad ir kaip šantažuotojams rūpėtume, jie naudojasi intymiausiomis žiniomis apie mus, kad gautų, ko siekia: priverstų mus paklusti.

VAGA nuotr./„Emocinis šantažas“
VAGA nuotr./„Emocinis šantažas“

Taip pat S.Forward pataria, kokiais būdais, apsiginti nuo emocinio šantažo. Šantažui reikia dviejų. Tai – dueto, o ne solo pasirodymas. Aukai aktyviai nedalyvaujant šantažuoti neįmanoma. Nors daugeliui atrodo visai priešingai, todėl nenuostabu, kad labai lengva imti teisintis. Visada paprasčiau kaltę suversti kito veiksmams, užuot pripažinus, kad ir mes turime trūkumų. Tačiau, norėdami nutraukti šantažą, turėsite pažvelgti į savo vidų ir suprasti, kokie elementai jus paskatino (kai kada nesąmoningai) į emocinį šantažą įsitraukti.

Kalbant apie įsitraukimą, žinoma, neteisinga sakyti, kad jį išprovokuojate ar sukeliate – veikiau leidžiate jam reikštis. Galbūt net nesuvokiate, kad žmogaus reikalavimai nepagrįsti. Gali atrodyti, kad tik stengiatės būti gera žmona, gera darbuotoja, gera dukra ar sūnus ir kito pageidavimus vykdote kone besąlygiškai, kaip buvote mokomas. O galbūt suprantate, kad esate šantažuojamas, tačiau negalite šantažui pasipriešinti, nes jūsų atsakas į spaudimą būna kone užprogramuotas – veikiate mechaniškai arba impulsyviai. Nepamirškite: ne visi nuolankiai pasiduoda šantažui, bet jei taip elgiatės turite suprasti, kodėl ir kaip tai vyksta.

Skaitytojai gali tuoj pat pradėti taikyti autorės pateiktus praktinius scenarijus ir komunikacijos technikas, padedančias stiprinti tarpusavio santykius ir emocinio šantažo voratinklį sutraukyti visiems laikams.

Toksiški uošviai“ – visiems, norintiems pagerinti santykius su savo uošviais

Amerikiečių psichologės knygoje „Toksiški uošviai“ analizuojama, kaip pagerinti santykius su savo uošviais, nesugadinant jų su sutuoktiniu. Uošviai nuodija jūsų santuoką? Autorė pataria, kokias bendravimo schemas naudoti, kad pakeistumėte jų elgesį, nesugadindami santykių su sutuoktiniu.

VAGA nuotr./„Toksiški uošviai“
VAGA nuotr./„Toksiški uošviai“

Kokių tik nebūna toksiškų uošvių. Štai – Kritikas, kuriam visada knieti pakomentuoti, ką darote ne taip, Valdingasis, bandantis reguliuoti jūsų gyvenimą, Įkyruolis, nuolat reikalaujantis jūsų laiko ir Chaoso Meistras, kurio nesibaigiančios problemos gula ant jūsų pečių. Jei kenčiate nuo panašaus ar kiek kitokio tipo uošvių elgesio, neigiamos emocijos galiausiai ima veikti ir jūsų santuoką. Supratinga ir patarimų negailinti Susan Forward knyga padeda keliauti klastingais santykių su uošviais keliais.

Autorė aiškina sudėtingus šeima tapusių žmonių santykių niuansus, parodo, kaip uošviai manipuliuoja savo vaikais, kad pasiektų ko nori, padeda įsivaizduoti savotišką trikampį, kuriame visi kovoja, norėdami užsitikrinti vieni kitų lojalumą ir paramą. Knygoje atpasakotos tikros gyvenimo situacijos iliustruoja autorės siūlomas efektyvias elgesio strategijas, kurios gal ir nepavers toksiškų uošvių svajonių uošviais, tačau padės nubrėžti ribas, išlaikyti savigarbą, jausti sutuoktinio palaikymą ir, svarbiausia, apsaugoti jūsų santuoką.

Toksiški tėvai“ – knyga, leisianti atsikratyti skaudžios vaikystės patirties

Pirmojoje lietuviškai pasirodžiusioje autorės knygoje „Toksiški tėvai“ autorė analizuoja, kaip išsivaduoti nuo praeities demonų, kurie gali persekioti mus dėl tėvų toksiško elgesio. Kai buvote maži... Ar tėvai sakė jums, kad esate blogas ar nieko vertas? Ar drausmindami jus naudojo fizinę jėgą? Ar jums reikėjo rūpintis tėvų problemomis? Ar dažnai bijodavote tėvų? Ar tėvai darė ką nors, ką privalėjote laikyti paslaptyje, tik tarp jūsų? Dabar, kai jau suaugote... Ar tėvai vis dar elgiasi su jumis kaip su mažu vaiku? Ar praleidę šiek tiek laiko su tėvais patiriate intensyvių emocijų ar fizinių reakcijų? Ar tėvai kontroliuoja jus grasindami, kurstydami kaltės jausmą, pasitelkdami pinigus? Ar jaučiate, kad neįtiksite savo tėvams, kad ir ką bedarytumėte?

VAGA nuotr./„Toksiški tėvai“
VAGA nuotr./„Toksiški tėvai“

Šioje knygoje Susan Forward dalijasi tikromis jau suaugusių vaikų, kuriuos užaugino toksiški tėvai, istorijomis. Šie nesumeluoti pasakojimai gali padėti išsilaisvinti iš žlugdančių santykių su tėvais ir atrasti naują pasaulį, pripildytą pasitikėjimo savimi, vidinės stiprybės ir emocinės nepriklausomybės. Autorės teigimu, „bandymas iš tikrųjų tapti suaugusiu žmogumi nėra tolygus procesas. Kilsite, krisite žemyn, pasistūmėsite į priekį, o tada – vėl atgal. Nusiteikite tam, kad ne viskas pavyks, kad neišvengsite kluptelėjimų. Niekuomet galutinai neatsikratysite nerimo, baimės, kaltės ir sumaišties jausmų. Tai neįmanoma. Tačiau šios demoniškos jėgos daugiau nebegalės jūsų valdyti – tai ir yra svarbiausia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius