-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiniją užvaldė Nobelio literatūros premijos laureato Mo Yano kūrybos manija

Kinijos rašytojas Mo Yanas pasiekė karjeros viršūnę. Šiais metais jis bus apdovanotas Nobelio literatūros premija, o jo knygos graibstomos iš knygynų lentynų.
Mo Yanas
Mo Yanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Literatūros naujienas sekite ir socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „15min knygų lentyna“.

15min.lt jau rašė, kad kinų rašytojo kūrybos pradėjo ieškoti net ir tie žmonės, kurie nesidomi literatūra. Dauguma kinų Mo Yano knygas perka ne tik savišvietai, bet ir draugams iš užsienio.

Nobelio literatūros premijos laureato gimtojo miesto Gaomi gyventojai tikisi, kad šis miestas taps nauja turistų stotele. „Gaomi miestelis nebėra toks, koks buvo anksčiau. Dabar ši vieta – Kinijos literatūros Meka“, – rašo huffingtonpost.com.

Planuojama, kad vienas pagrindinių turistų traukos centrų miestelyje taps didelė raudonų javų statula.

„Raudonas javų laukas“ („Red Sorghum“) – vienas žinomiausių rašytojo darbų, pagal kurį buvo sukurtas kino filmas“, – pasirinktos statulos motyvus aiškina miestelio komiteto direktorius Fanas Wei.

Nežino, ar yra laimingas

Tuo tarpu pats rašytojas nežino, ar yra laimingas. Dalyvaudamas vienoje Kinijos televizijos laidoje Mo Yanas buvo paklaustas, ar jaučiasi laimingas, laimėjęs Nobelio literatūros premiją. „Laimė reiškia sveiką kūną ir protą, tačiau aš dabar jaučiu didelį spaudimą ir esu trikdomas daugelio rūpesčių. Tad ar aš galiu teigti, kad esu laimingas?“ – retorišką rašytojo klausimą cituoja chinadaily.com.

„Bet jei aš pasakysiu, kad nesu laimingas, tuomet žmonės manys, kad aš vaidinu. Kaip gali būti nelaimingas, kuomet laimi Nobelio literatūros premiją?“ – laidoje savęs klausė Mo Yanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius