-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos knygų mugė: nuo atvirukų iki enciklopedijų

„Kas iš to dejavimo – reikia dirbti ir džiaugtis, kad žmonės dar perka knygas“, - ketvirtojoje Klaipėdos knygų mugėje teigė leidyklos „Eglė“ vadovas Antanas Stanevičius. I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje ketvirtadienį prasidėjo tris dienas vyksianti mugė, kurioje savo knygas pristato 21 Lietuvos mažųjų ir vidutinių leidėjų asociacijos leidykla.
Klaipėdos I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje prasidėjo ketvirtoji uostamiesčio knygų mugė.
Klaipėdos I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje prasidėjo ketvirtoji uostamiesčio knygų mugė. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Kaip pasakojo Bibliotekos vadovas Juozas Šikšnelis, šiemet mugė – gausi. „Ankstesniais metais svečiuose turėdavome 14-15 leidyklų. Šiemet jos aktyvesnės, atsivežė daugiau knygų. Teks pagalvoti ateityje apie kitas patalpas“, – pasakojo J.Šikšnelis.

Mugėje – gausybė leidinių: nuo atvirukų iki enciklopedijų, nuo vaikiškų pasakų knygelių iki poezijos, nuo ezoterinių leidinių iki klasikinių grožinių kūrinių.

Anot J.Šikšnelio, jau tapo tradicija, kad mugėje uostamiesčio leidyklos kviečiamos dalyvauti nepaisant to, ar jos priklauso asociacijai, ar ne.

Atvežė atvirukų kolekciją

Leidyklos „Libra Memelensis“ vadovas Kęstutis Demereckas teigė dar nepraleidęs nė vienos mugės. Anot jo, tai unikali proga pristatyti skaitytojams naujoves, parodyti knygas, kurių nerasi knygynuose. Proga susitikti.

Tai unikalus šansas pristatyti knygas, kurių knygynuose nerasi.

„Kas šiemet naujo? Šiemet atsivežėme atvirukų. Atvirukai gal jau kiek primirštas reikalas lietuviams, tik ne keliautojams. Juos mėgsta keliautojai iš užsienio. Ypač perka Nidoje, Klaipėdos Turizmo informacijos centre“, – pasakojo K.Demereckas. Jis pats – ir atvirukų fotografijų autorius.

Anot jo, nors kartais atrodo, kad fotografija – išskirtinė, tačiau atvirukas – menkai perkamas. Taip atsitiko su fotografija, vaizduojančia Kuršių nerijos kapinaites su vadinamaisiais mediniais krikštais.

Labiausiai keliautojų ir klaipėdiečių pamėgtas atvirukas, vaizduojantis ūkanotą Klaipėdos senamiestį. „Tačiau neseniai šio atviruko populiarumas ėmė blėsti, kai atsirado šis atvirukas, vaizduojantis kruizinį laivą Klaipėdos uoste“, – pasakojo K.Demereckas.

„Libra Memelensis“ šioje mugėje pristato naujieną – neseniai pasirodžiusį istorinį „Klaipėdos vaizdų albumą“.

Istorija apie Anikę – įdomiausia

„Eglės“ leidyklos vadovas Antanas Stanevičius žino, kad mugėje visada susilauks susidomėjimo, jei turės knygą apie Anikę iš Taravos. Leidinys „Taravos Anikės mįslė“, pirmą kartą išleistas prieš 20 metų, – iki šiol perkamiausias šioje leidykloje.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Leidėjas Antanas Stanevičius
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Leidėjas Antanas Stanevičius

„Tokia mugė – unikalus šansas įsigyti knygas maždaug perpus pigiau. Knygynų antkainis neretai atbaido pirkėjus“, – pripažino A.Stanevičius.

Jam antrino ir leidyklos „Homo Liber“ vadovas Vilius Gužauskas. „Kai kurių knygų apskritai vargu ar rasi knygynuose. Poezijos knygų neretai knygynų tinklai ir nori. Todėl tokia mugė – puikus šansas rasti skaitytoją.

Šiuo metu leidykla didžiuojasi Algimanto Pauliukonio „Pasaulio žydų istorija“. „Netrukus turėtų išeiti signataro Algirdo Patacko biografija. Manau, kad ir ši knyga susilauks dėmesio“, – teigė leidėjas.

Leidyklos „Gimtasis Žodis“ atstovai į mugę Klaipėdoje atvyko pirmą kartą. Gausybės pirkėjų sulaukę leidyklos darbuotojai jau penktadienio popietę ėmė abejoti, ar pakaks atsivežtų knygų.

„Negalvojome, kad Klaipėdoje bus tokie aktyvūs skaitytojai“, – šypsojosi jie.
Knygų mugė Klaipėdoje tęsis iki pat šeštadienio pavakarės. Mugės metu numatyta nemažai susitikimų, skaitymų, knygų pristatymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius