Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knyga „Atsitiktinė visata“: kas bus, kai visos žvaigždės užmerks akis?

Leidykla „Sofoklis“ pristato Alano Lightmano knygą „Atsitiktinė visata“. Tai – tarpusavyje susijusių esė rinktinė, skatinanti naujai pažvelgti į visuotinai pripažintas tiesas. Knygoje daug dėmesio skiriama revoliuciniams Newtono, Foucault, Hertzo, Einsteino atradimams, padariusiems didžiulę įtaką pasaulio supratimui ir mūsų savivokai.
Alano Lightmano knyga „Atsitiktinė visata“
Alano Lightmano knyga „Atsitiktinė visata“ / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

„Derindamas asmeninę patirtį, meninę išmonę ir mokslinius faktus, autorius savitai atskleidžia, kaip atsirado šiuolaikinės technologijos, kokius psichologinius ir socialinius pokyčius tai lėmė. Aptariamos neišsemiamos mokslo ir meno, religijos temos, jų sąsajos – kokia riba tarp mokslinio žinojimo ir nepaaiškinamo atsitiktinumo, prilygstančio stebuklui? Kas bus, kai visos žvaigždės užmerks akis?“ – taip knygą žiniasklaidai išplatintame pranešime pristato leidykla.

A.Lightmanas (g. 1948) – rašytojas ir fizikas, humanitarinių ir tiksliųjų mokslų specialistas, dėstęs Harvardo universitete, Masačusetso technologijos institute, įvertintas gausybe apdovanojimų.

„Jo modernia klasika tapusi, daugiau nei į trisdešimt kalbų išversta, žymius kūrėjus įkvėpusi knyga „Einšteino sapnai“ susilaukė didelio susidomėjimo, todėl lietuvių skaitytojams pristatomas dar vienas Lightmano kūrinys, žavintis siekiu apmąstyti, tirti, pažinti regimosios ir neregimosios visatos slėpinius“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Knygos „Atsitiktinė visata“ ištrauką galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius