-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knyga, kurią aktorius Arūnas Sakalauskas pavadino biblija

Naujausias menotyrininkės ir rašytojos Anetos Anros romanas „Niki: dvigubas portretas“ – istorija-mozaika apie merginą iš Vilniaus Maleną ir aristokratę, pasaulinio garso menininkę iš Paryžiaus Niki de Saint Phalle. Romane susipina tikros ir išgalvotos istorijos. Romane veikia realūs asmenys: ryškiausi mūsų menininkai, režisieriai, aktoriai, dauguma aprašytų Vilniuje vykstančių įvykių – tikri.
Aneta Anra
Aneta Anra / Gintaro Makarevičiaus nuotr.

A. Anra pasakoja, kad šį romaną įkvėpusi Niki de Saint Phalle – jai artima asmenybė. „Niki gyvenimas įspūdingas – kilusi iš vienos seniausių prancūzų aristokratų giminių, užaugusi pilyse. Jos du gyvenimo vyrai – rašytojas ir garsus menininkas – visą gyvenimą jai padėjo, buvo bendraminčiai, palaikė ir skatino kurti. Šią knygą rašyti buvo taip malonu, lyg kaskart prisėdusi prie kompiuterio grįžčiau į savo namus – čia jauku ir gera, čia aš ir ji. Ir mūsų istorijos, mūsų vyrai, vaikinai, buvę mylimieji, mūsų prisiminimai apie mokyklą, mamas, tėvus, senelius, mus inspiravusius meno kūrinius.“

Knygos pagrindinė linija – sąsaja tarp Niki ir Malenos. Jos gimė tą pačią dieną po Skorpiono ženklu, Malena jaučia nuoskaudą Tėvui, kurio nebuvo, Niki jautėsi vieniša vaikystėje, gyvendama su seneliais jų šeimai priklausančiose aristokratiškose pilyse. Malenos pasaulis pasikeitė, gimus Sūnui, Niki tapo pripažinta, jau gimus dviem jos vaikams.

Knygos veikėjas, Nacionalinės premijos laureatas menininkas Deimantas Narkevičius sako, kad „Niki“ – lyg meno pasaulio metraštis. O aktorius Arūnas Sakalauskas šį kūrinį pavadino biblija. Kodėl – sužinosite video įraše, kur įspūdžiais apie „Niki“ dalijasi jau perskaičiusieji romaną: aktoriai A. Sakalauskas ir Kęstutis Jakštas, poetė, literatūros kritikė Lina Buividavičiūtė, meno mugės „Art Vilnius“ meno vadovė, menotyrininkė Sonata Baliuckaitė, ir knygų apžvalgininkė, skaityklų „Vilnius skaito“ iniciatorė Jurga Mandrijauskaitė.

VIDEO: Anetos Anros knyga „Niki“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius