Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygoje „Kalėdų istorija“ – Mikalojaus, vėliau tapusio visų mylimu Kalėdų Seneliu, gyvenimo istorija

Ar dar prisimenate tuos laikus, kai rašėte laiškus Kalėdų Seneliui? O gal kaip tik šiandien žadėjote savo mažyliui, jog už gerą elgesį Kalėdų Senelis jam atneš išsvajotąją dovaną? Pamažu artėjant metų pabaigos šventėms mielas, raudonais rūbais vilkintis senukas vis dažniau užklysta į dažno mintis. Kai kurie netgi žino, jog Kalėdų Senelis dar yra šaukiamas ir šv. Mikalojaus arba Oula Pukio (suomiškai Joulupukki) vardais. Tačiau ar bent kartą susimąstėte, jog ir Kalėdų Senelis kažkada buvo mažas berniukas?
Knyga „Kalėdų istorija“
Knyga „Kalėdų istorija“ / Knygos viršelis

Literatūros naujienas sekite ir socialiame tinkle „Facebook“! Spauskite čia ir prisijunkite!

Suomių rašytojas Marko Leino knygoje „Kalėdų istorija“, kurią išleido leidykla „Nieko rimto“, pasakoja nuostabiai gražią, artimo meile alsuojančią legendą apie Mikalojaus, vėliau tapusio visų mylimu Kalėdų Seneliu, vaikystę, jaunystę ir senatvę.

Istorija, prasidėjusi nuošalioje Suomijos žvejų sodyboje, skaitytojui užgniaužia kvapą pasakojimu apie žmonių gerumą, meilę, tarpusavio santykius ir puslapis po puslapio įveda į pasaulį, kuris, rodos, taip ir dvelkia pasakomis bei kalėdiniu pyragu. Šiame pasaulyje ilgesys, netektis ir skausmas eina kartu su dėkingumu, šiluma ir gėriu. Taip, kaip ir gyvenime. Todėl ir Mikalojus (arba kitaip Oula Pukis), tampa toks artimas ir tikras. Lyg būtų vienas iš tų, kurie dirba, bėga, bruzda šalia mūsų kiekvieną dieną.

O, galvojant apie artimuosius, knygą „Kalėdų istorija“ reikėtų ne tik supakavus į kalėdinį dovanų popierių palikti po eglute, bet ir skaityti ją ilgais gruodžio vakarais kartu su pačiais mažiausiais. Kiek ūgtelėję skaitytojai susidomėję seks šio daugiasluoksnio pasakojimo vingius, o suaugusiems knyga rodysis dar kitokiais atspalviais. Rašytojas istoriją dėlioja taip, kad keičiantis perskaitytų skyrių skaičiui ir priklausomai nuo skaitytojo amžiaus, keičiasi ir jo santykis su pagrindiniu veikėju. Todėl knygą galima skaityti vėl ir vėl.

Neveltui šią, gerumo ir artimo meilės kupiną istoriją Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas, jau ketvirtus metus bendradarbiaujantis su leidykla „Nieko rimto“, pasirinko kaip vieną iš šių metų kalėdinių projektų.

Projekto organizatorius vienija tas pats požiūris į skaitymą, kaip socialinę vertybę, labai svarbią augančiam vaikui. Mažieji provincijų skaitytojai dažnai neturi galimybės nemokamai skaityti naujos ir kokybiškos vaikų literatūros, todėl dalis lėšų, surinktų iš M.Leino „Kalėdų istorijos“, virs knygomis, kurios papildys kaimo mokyklų ir vaikų globos namų bibliotekėlių lentynas.

Fondas jau daugiau kaip dešimtmetį dalinasi gerumu ir viltimi – o tai yra dalykai, be kurių turbūt sunku įsivaizduoti ne tik mažojo Mikalojaus laikų, bet ir mūsų Kalėdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius