-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos apie Hanibalą Lekterį autorius atskleidė, kas buvo šio personažo prototipas

Rašytojas Thomas Harris pirmą kartą papasakojo, kas įkvėpė jį sukurti garsųjį personažą apie maniaką Hnnibalą Lekterį. Knyga „Avinėlių tylėjimas“ su šiuo personažu itin išpopuliarėjo, kai buvo pastatytas filmas pagal ją – šioje juostoje vaidino Anthony Hopkinsas.
Kadras iš filmo „Avinėlių tylėjimas“
Kadras iš filmo „Avinėlių tylėjimas“ / Nuotr. iš „YouTube“

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

T.Harris apie tai, kas įkvėpė jį sukurti šį personažą, papasakojo naujame „Avinėlių tylėjimo“ leidime, kuris išleistas pažymint šios knygos pasirodymo 25-etį, rašo „The Times“.

Jis teigė, kad Hanibalo Lekterio personažą jis sukūrė įkvėptas apsilankymo  Meksikos miesto Monterėjaus kalėjime. Ten T.Harris, kuriam tuomet buvo 23-eji, atvyko imti interviu iš vieno kalinio. Lankydamasis kalėjime jis išgirdo, kad šiam kaliniui gyvybę išgelbėjo daktaras Salazaras, kai jis bandė pabėgti iš kalėjimo.  Pabėgimo metu prižiūrėtojai kalinį pašovė, ir daktaras Salazaras išgelbėjo jo gyvybę. 

T.Harris bendravo su Salazaru, kurį manė esant kalėjimo daktaru, ir šis paliko jam inteligentiško žmogaus įspūdį, kuris mielai diskutavo apie nusikaltimus, jų prigimtį. „Jis buvo labai ramus žmogus, savaip elegantiškas“, – prisimena rašytojas. 

Tik išėjęs iš kalėjimo jis sužinojo, kad daktaras Salazaras iš tiesų yra žmogžudys. „Jis niekada nepaliks šios vietos. Jis beprotis“, – sakė jam prižiūrėtojas. 

VIDEO: „Avinėlių tylėjimas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius