Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų apie Harį Poterį autorė J.K.Rowling anonimiškai parašė romaną apie nusikaltimus

Knygų apie Harį Poterį autorė J.K.Rowling sekmadienį buvo priversta atskleisti, kad pasivadinusi pseudonimu išleido kritikų pripažintą romaną apie nusikaltimus.
J.K.Rowling
J.K.Rowling / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laikraštis „The Sunday Times“ paskelbė, kad 47 metų J.K.Rowling, trijų vaikų motina, parašė „Gegutės šauksmą“ (The Cuckoo's Calling) – romaną apie privatų detektyvą, kuris aiškinasi vieno modelio savižudybę.

Tą romaną esą parašė Robertas Galbraithas, kurį leidėjai vadina buvusiu Karališkosios karo policijos nariu, nuo 2003-iųjų dirbančiu civilinio saugumo industrijoje. Laikraštis R.Galbraitho tapatybę ėmė tyrinėti kilus įtarimams dėl to, kaip pirmą knygą rašantis autorius kariškis gali sukurti tokį gerą romaną.

Išaiškinta J.K.Rowling sakė: „Tikėjausi tai kiek ilgėliau išlaikyti paslaptyje, nes būti Robertu Galbraithu buvo tokia išlaisvinanti patirtis.“

Balandžio mėnesį išleistas „Gegutės šauksmas“, kuriame pasakojama apie Afganistane sužeistą karo veteraną, detektyvą Kormoraną Straiką, pelnė kitų knygas apie nusikaltimus rašančių autorių pagyras. Kaip rašo „The Sunday Times“, jau parduota daugiau kaip 1,5 tūkst. knygos egzempliorių kietais viršeliais, o kitais metais planuojama išleisti tęsinį.

Knygą išleido „Little, Brown Book Group“, kuri pernai taip pat publikavo pirmąją J.K.Rowling knygą suaugusiesiems „Atsitiktinė vakansija“ (The Casual Vacancy), kuri buvo įvertinta gerokai prieštaringiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius