Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mėgėjams – naujas 15min podkastas „Perskaitymai“

15min „Klausyk“ platformoje startuoja naujas podkastas „Perskaitymai: pokalbiai apie knygas“, kurį rengs 15min vyr. redaktoriaus pavaduotojas Audrius Ožalas ir literatūros kritikė Jūratė Čerškutė.
„Perskaitymai“
„Perskaitymai“

Kiekvieną mėnesį 15min kvies klausytis pokalbių apie literatūrą: podkasto vedėjai kalbins knygų vertėjus, rašytojus, kitus su literatūra susijusius žmones, kalbės apie vertingiausias išleistas knygas, aptars svarbiausius literatūrinius įvykius.

15min jau daug metų stengiasi atkreipti dėmesį į literatūrą – kalbame apie ją įvairiais formatais. Greta jau tradicinių priemonių, recenzijų, interviu, prieš kelerius metus pradėjome ir videolaidų ciklą „15min knygos“, kuriame pristatome geriausias išleistas knygas, kalbamės apie knygas su žinomais žmonėmis, rengiame temines laidas, metų pabaigoje renkame geriausias knygas. Dabar nusprendėme, kad reikia išbandyti ir audioformatą – pastaruoju metu podkastai populiarėja visame pasaulyje, ir manau, kad literatūrai tai dėkingas formatas, galima neskubant, išsamiai pakalbėti apie įvairias su literatūra susijusias temas“, – sakė Audrius Ožalas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Ožalas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Ožalas

Jūratė Čerškutė pasakojo, kodėl būtent toks pavadinimas buvo pasirinktas podkastui: „Literatūros stebuklo ir įdomumo šerdis man labiausiai yra perskaitymai – kiekvienąsyk skirtingi ir sykiu individualūs, priklausantys ne tik nuo skaitomo teksto, bet ir nuo skaitytojo, jo patirčių, pasirengimo ir netgi ūpo. Kiekvienas naujas, kad ir jau skaitytos knygos, perskaitymas atveria kitokių, dar nepastebėtų dalykų. Skirtingi žmonės skaitydami tą pačią knygą neretai pastebi ir akcentuoja skirtingus temos ar formos aspektus. Šis podkastas bus ne tik apie knygas, literatūrą ir jos reiškinius, bet ir apie tai, kaip skirtingai ir unikaliai gebame skaityti ir perskaityti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jūratė Čerškutė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jūratė Čerškutė

Pirmoji podkasto laida pasirodys antradienį vakare, 19 val. Joje bus išsamus pokalbis su vertėja Rasa Drazdauskiene. Su ja kalbėta apie Kate Atkinson – vieną garsiausių šių laikų britų rašytojų, kurios trys knygos pasirodė ir lietuvių kalba. Rasa Drazdauskienė vertė jos knygą „Griuvėsių dievas“, ir podkaste dalijosi savo įžvalgomis apie Kate Atkinson kūrybą, jos stilių, paliečiamas temas, taip pat buvo diskutuojama apie tai, kodėl jos knygos, skirtingai nuo daugelio pasaulio valstybių, Lietuvoje nėra labai populiarios.

Taip pat bus pristatytos pastaruoju metu išleistos vertos dėmesio knygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius