-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje leidykla „Nieko rimto“ kvies ieškoti ir atrasti

Vasario 20–23 d. vyksiančioje Vilniaus Knygų mugėje vaikų knygų leidykla „Nieko rimto“ į stendą kvies ne tik tuos, kurie žavisi knygomis vaikams. Stende ras ką veikti ir tie, kuriems patinka atradimo džiaugsmas. Mat būtent ieškoti ir atrasti šiais metais kviečia ši leidykla, vasario pradžioje pristačiusi lietuviškai prabilusį pasaulinį bestselerį „Surask Joną!“
Leidyklos „Nieko rimto“ komanda
Leidyklos „Nieko rimto“ komanda / Leidyklos „Nieko rimto“ nuotr.
Temos: 1 Mugė

Literatūros naujienas sekite ir socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“.

Anglakalbėse šalyse Jonas (ten žinomas Wally arba Waldo vardu) yra seniai tapęs tam tikru kultūros simboliu, jo gerbėjai visame pasaulyje persirenginėja šiuo personažu, didmiesčių sienas puošia Jono graffiti, o socialiniame tinkle „Facebook“ šis personažas turi beveik 4,5 mln. sekėjų. Skirtingose šalyse Wally gauna tai valstybei ir kalbai būdingą vardą, todėl Lietuvoje jis tapo Jonu. 

Knygos apie Joną žavi subtiliu britišku humoru, išbaigtomis detalėmis ir itin kruopščiai pieštomis iliustracijomis. Dailininkas Martinas Handfordas prie vieno puslapio kartais praleidžia po du mėnesius, o skaitytojui keliama užduotis – piešinyje pastebėti dryžuotu megztiniu vilkintį keliautoją Joną – kartais būna sunkesnė negu gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Knygos apie Joną puikiai tinka dovanoti, nes dėl daugybės veikėjų ir elementų, kuriuos reikia surasti, turi išliekamąją vertę, prie jų smagu grįžti vėl ir vėl. Ieškoti Jono ir lenktyniauti tarpusavyje gali tiek jaunas, tiek senas, tačiau labiausiai knygomis džiaugiasi tėvai, kurių vaikai susiduria su dėmesio koncentracijos problemomis. Knygos apie Joną vaikus patraukliu būdu moko sutelkti dėmesį, o tai labai praverčia pradėjus lankyti mokyklą, kai reikia būti susikaupus visą pamokos laiką. 

Knygų mugės metu leidyklos „Nieko rimto“ stende bus galima rasti net dvi M. Handfordo pieštas knygas: „Surask Joną!“ ir „Surask Joną dabar!“. Jos abi padės pažinti dar neatrastas vietas, kultūras, lavins akių žvitrumą ir skatins varžytis, kas Joną pamatys pirmasis. 

Apie paieškas pasakoja ir nauja rašytojos Neringos Vaitkutės nuotykių knyga „Titnago plunksna“. Ši autorė pernai debiutavo knyga „Vaivorykščių arkos“, o šiemet pasakojimą tęsia antroji trilogijos dalis. Joje skaitytojai atras dar niekur neregėtą stebuklingą pasaulį, kuriame stebina iki smulkmenų apgalvotos detalės, su blogiu kovoja skrajūnai, nuotykiautojai ir ieškikai, o atsakymų paieškos atveda į magijos pilnas Neatrastąsias žemes. 

Kaip sako pati knygos autorė: „Čia bus visko, ko tik geidžia smalsuoliai ir smalsutės. Nuotykių. Paslapčių. Draugystės ir pavojų. Stebuklingų vietų, kurias tikrai norėsite aplankyti.“ „Titnago plunksną“ leidykla „Nieko rimto“ rekomenduoja skaityti balsu šeimoje, nes jos nuotykiai   bus įdomūs įvairaus amžiaus vaikams. 

Knygą puošia dailininkės Linos Eitmantytės-Valužienės pieštas įspūdingas žemėlapis ir iliustracijos.

Tarp didesnių Knygų mugės atradimų tiems, kuriems patinka nuotykių knygos su fantastikos elementais, neabejotinai pateks Johno Flanagano serijos pirmoji knyga „Žvalgo mokinys. Gorlano Griuvėsiai“. Ši serija nuolat atsiduria „New York Times“ geriausiai perkamų knygų sąraše, o Australijoje ir kitose užsienio šalyse ji buvo įvertinta daugybe vaikų literatūros apdovanojimų. 

„Žvalgo mokinys. Gorlano Griuvėsiai“ pasakoja apie elitinių žvalgų luomą, kurių darbas – būti karalystės akimis ir ausimis. Miškiniai – žvalgai, kurie keliauja nematomi ir negirdimi. Jie juda kaip šešėlis, girdi kaip pelėda, mato kaip vanagas ir gali tapti slaptuoju ginklu kovojant su karalystės priešais. 

Aralueno šalyje sulaukus penkiolikos, šios karalystės našlaičiams suteikiama galimybė pagaliau tapti kažkuo ir gyventi įdomiai. Tereikia, kad kuris nors iš įvairių sričių meistrų pasirinktų tave savo mokiniu. Vilis svajoja tapti riteriu, bet yra smulkaus sudėjimo ir vietoj gerų kovotojo įgūdžių jis gali pasigirti nebent gebėjimu puikiai laipioti medžiais ir sienomis. Būtent dėl šio talento juo susidomi miškinis Holtas. 

Jis kartu su Viliu stoja į kovą su šiurpiomis pabaisomis, kurias siunčia Lietaus ir Nakties kalnų valdovas. Nuotykių kupina istorija pirmojoje knygoje tik prasideda, todėl leidykla „Nieko rimto“ žada pasakojimą tęsti ir kitose serijos knygose.

Viena iš pagrindinių temų, kuria dažnai diskutuojama Knygų mugėje, yra skaitymo skatinimas ir būdai, kaip vaikus sužavėti knygomis. Leidykla „Nieko rimto“ teigia, kad tą padaryti gali tik itin kruopščiai atrinkti ir vaikui patrauklūs kūriniai. Hanso Christiano Anderseno pasakos dažnam tampa langu į knygų pasaulį, todėl tarp šių metų Knygų mugės naujienų leidyklos stende puikuosis naujas, ypatingomis iliustracijomis puoštas žymiojo danų rašytojo pasakų leidimas. H. Ch. Anderseno rinkinį „Pasakos“ puošia švelnūs suomių dailininkės Karinos Kailos piešiniai. Retas šiuolaikinis dailininkas savo darbais geba priartėti  prie trapaus klasikinių pasakų grožio taip, kaip ši menininkė. Rinkinyje – vienos lyriškiausių kūrėjo pasakų, todėl jaukios iliustracijos pabrėžia tekstų jautrumą, išryškina tai, kas slypi už siužetų.

Knygoje sudėtos pačios žinomiausios H. Ch. Anderseno istorijos, be kurių neužauga retas vaikas: „Coliukė“, „Undinėlė“, „Bjaurusis ančiukas“, „Laukinės gulbės“ ir „Lakštingala“. 

„Nieko rimto“ leidyklos leidžiamos lietuvių autorių knygos kiekvienais metais dalyvauja Metų knygos rinkimuose (pernai laimėtoja tapo K. Kasparavičiaus „Sapnų katytė“, šiais metais tarp pretendentų – Ingridos Vizbaraitės „Karžygiuko istorija“), tačiau ne ką mažiau apdovanojimų yra pelniusios ir verstinės šios leidyklos knygos vaikams. Tarp Knygų mugės naujienų skaitytojai ras prestižiniu Astrid Lindgren apdovanojimu įvertintos rašytojos Sonyos Hartnett istoriją „Sidabrinis asiliukas“. Ši kūrėja įvertinimo sulaukė už moderniosios paauglių literatūros atnaujinimą. Jos kūrybą premijomis ir apdovanojimais įvertino ne tik gimtosios Australijos literatūros kritikai, bet ir jų kolegos Didžiojoje Britanijoje, Italijoje ir JAV.

S. Hartnett „Sidabrinis asiliukas“ pasakoja apie gerą širdį ir mažuosius didžiųjų istorijų herojus. Netoliese vykstantis karas nelabai rūpi nedidelio Prancūzijos miestelio vaikams. Jiems kur kas svarbiau padėti aklam kareiviui pasiekti namus. O šis vaikams atsidėkos pasakojimais apie kuklius asiliukus, lemiančius žmonių likimus. Juk kartais istorijoje reikšmingi būna ir tie, kurie tylūs ar kuklūs. Tad šis šviesus pasakojimas apie asiliukus, be kurių pasaulis būtų kitoks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius