Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias knygas skaitė JAV prezidentai

JAV prezidentas Barackas Obama prieš pat išvykdamas vasaros atostogų paskelbė knygas, kurias ketina skaityti. Kasmet skelbiamas sąrašas gerokai padidina į B.Obamos akiratį patekusių knygų pardavimus. Visgi jis nebuvo vienintelis JAV prezidentas, viešai deklaravęs savo pomėgį skaityti.
Barackas Obama ir George'as W.Bushas
Barackas Obama ir George'as W.Bushas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią vasarą B.Obama pasirinko skaityti penkias knygas. Plačiau apie jas skaitykite čia. Tačiau, kaip rašo „The Guardian“, ir daugiau JAV prezidentų buvo žinomi kaip aistringi skaitytojai.

JAV politikas Karlas Rove'as teigia, kad B.Obama su buvusiu šalies prezidentu George'u W.Bushu varžydavosi, kuris per metus perskaitys daugiau knygų. G.W.Bushas per savaitę perskaitydavo po dvi knygas. Jo literatūrinis skonis labai platus – nuo politinių biografijų iki Albert'o Camus kūrybos.

Teigiama, kad kai G.W.Bushas dirbo Baltuosiuose rūmuose, jis vien apie 16-ąjį JAV prezidentą Abrahamą Lincolną perskaitė 14 knygų. Didelė knygų mėgėja yra ir G.W.Busho žmona Laura Bush.

Tuo tarpu Clintonai žinomi kaip rašytojos Maya'os Angelou kūrybos gerbėjai. Beje, Billas Clintonas tarp savo mėgstamiausių visų laikų politinių knygų yra įtraukęs ir savo žmonos, dabartinės kandidatės į JAV prezidentus Hillary Clinton atsiminimų knygą „Living History“. O tarp H.Clinton mėgstamiausių tokio žanro knygų yra G.W.Busho knyga „Decision Points“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Billas Clintonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Billas Clintonas

Kalbant apie B.Clintoną reikia pasakyti, kad vienas mėgstamiausių jo literatūrinių kūrinių yra Kolumbijos rašytojo Gabrielio Garcia Marquezo knyga „100 metų vienatvės“. Buvęs JAV prezidentas bičiuliavosi su šiuo autoriumi.

G.W.Busho tėvas, kuris buvo 41-asis JAV prezidentas, George'as W.Bushas ir 37-asis šalies vadovas Richardas Nixonas mėgo Rusijos autoriaus Levo Tolstojaus kūrybą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ronaldas Reaganas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ronaldas Reaganas

35-asis JAV prezidentas Johnas F.Kennedy dievino knygas apie slaptąjį agentą Jamesą Bondą, o 40-asis šalies vadovas Ronaldas Reaganas mėgo vesterno žanro literatūrinius kūrinius.

Knygų leidėjai ne itin patenkinti kandidato į JAV prezidento Donaldo Trumpo pozicija – jis knygų neskaito, nes, kaip pats sako, neturi tam laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius