Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokios Kalėdos be knygų? Rekomenduoja „Tyto alba“

Jeigu jau dairotės kalėdinių dovanų ar ieškote, kaip prasmingai praleisti žiemos vakarus, leidykla „Tyto alba“ dalijasi rekomendacijomis įvairiausiems skaitytojams: ir ieškantiems jaukių istorijų, ir norintiems praplėsti akiratį, ir patiems mažiausiems.
„Tyto alba“ knygų mugėje: lietuvių autoriai apie pasaulį ir save
Literatūra / „Tyto alba“ nuotr.

Atverk savo širdis duris

Algirdas Toliatas „Ramybė tau“

Kas atima iš mūsų ramybę ir laimę? Ar gali kliūtys gyvenime tapti galimybėmis? Kodėl reikia paleisti praeitį? Kaip per smulkmenas nepamesti tikslo? Pasitelkdamas gyvenimiškus, populiarios kultūros, meno pavyzdžius naujausioje knygoje kunigas Algirdas Toliatas kalba apie santarvę su pačiu savimi ir vidinę ramybę.

Knygos viršelis/Algirdo Toliato knyga „Ramybė tau“
Knygos viršelis/Algirdo Toliato knyga „Ramybė tau“

Anne Tyler „Laikrodžio šokis“

Kaip pagaliau išdrįsti pasielgti ne taip, kaip nori kiti, kaip patogiausia, o kaip svarbu tau? Pulitzerio premijos laureatė Anne Tyler labai subtiliai pasakoja istoriją moters, kuri tik į antrą gyvenimo pusę suvokia, dėl ko iš tiesų verta gyventi ir išdrįsta keisti gyvenimą. Tai istorija apie drąsą, viltį ir visada egzistuojantį antrąjį šansą. Skaitydamas jautiesi, lyg grįžtum namo, kur tavęs laukia.

Knygos viršelis/Knyga „Laikrodžio šokis“
Knygos viršelis/Knyga „Laikrodžio šokis“

Algirdas Kaušpėdas „Gyveno kartą bičas ir kaimynas“

Puikiai pažįstamas muzikantas, architektas Algirdas Kaušpėdas prabyla prozos tekstais. Du knygos herojai – bičas ir kaimynas – aptaria pačias įvairiausias nūdienos temas: nuo gyvenimiškų iki pseudofilosofinių, nuo anekdoto iki grotesko. Trumpos novelės – tai gyvenimiškos autoriaus įžvalgos. Ironiškos, šmaikščios, jautrios – labai įvairios. Kaip ir mūsų gyvenimai.

Knygos viršelis/„Gyveno kartą bičas ir kaimynas“
Knygos viršelis/„Gyveno kartą bičas ir kaimynas“

Lucinda Riley „Angelų medis“

Ką atsinešame iš vaikystės? Ką mūsų praeitis pasako apie ateitį? „Septynių seserų“ ciklo autorė Lucinda Riley romane „Angelų medis“ narsto net 40 metų laikotarpį aprėpiančią, painią vienos šeimos istoriją. Pagrindinė veikėja Greta po trisdešimties metų grįžta į namus, kuriuose kadaise rado prieglobstį ir buvo priimta į šeimą. Tačiau grįžusi į Marčmonto dvarą Kalėdoms, ji nebepamena savo praeities.

Knygos viršelis/Lucinda Riley „Angelų medis“
Knygos viršelis/Lucinda Riley „Angelų medis“

Karen Swan „Kalėdų šviesos“

Kas slypi už socialinių tinklų glamūro? „Kalėdų šviesų“ veikėjų gyvenimai atrodo kaip svajonė: kelionės aplink pasaulį, meilė ir gražiausi vaizdai instagrame. Tačiau tai reiškia, kad kiekviena jų akimirka tampa vieša. Kalėdas instagramo porelė ketina sutikti Norvegijoje ir gėrėtis Šiaurės pašvaiste, bet, pasirodo, kad atšiaurūs kalnai slepia dideles praeities paslaptis ir tikrąsias gyvenimo aistras. Tai istorija apie gyvenimą nulemiantį pasirinkimą ir Kalėdas – šventę, kuri viską nušviečia ypatinga šviesa.

Knygos viršelis/Karen Swan „Kalėdų šviesos“
Knygos viršelis/Karen Swan „Kalėdų šviesos“

Papasakok ir išgirsk istoriją

Carmine Gallo „Storytelling. Pasakojimo meistrystė“

Idėjos yra šio amžiaus valiuta. Nesvarbu, ar jums reikia ką nors parduoti, lavinti, ieškote lėšų savo projektui įgyvendinti ar tiesiog norite pralinksminti ir sudominti žmones – istorija pati galingiausia priemonė. Nėra nieko galingesnio už talentingai papasakotą gerą istoriją. Komunikacijos specialistas Carmine Gallo knygoje „Storytelling“ dalijasi Steve’o Jobso, Elono Musko, Oprah Winfrey sėkmės istorijomis, įkvepiančiais pavyzdžiais ir patarimais, kaip papasakoti savo istoriją.

Knygos viršelis/Knyga „Storytelling“
Knygos viršelis/Knyga „Storytelling“

Giedrė Milerytė-Japertienė „Kai Kaunas buvo Kaunas“

Ką valgė, kaip rengėsi, ką dirbo ir kaip pramogavo tarpukario kauniečiai? „Kai Kaunas buvo Kaunas“ nukelia į dvi 1938 metų vasaros dienas. Laikinąją sostinę matome tarpukario valdininko, gyvenančio Klaipėdoje ir į gimtąjį miestą atvykusio sutvarkyti reikalų, akimis. Nuo pirmosios šalies poros iki vargingų kvartalų Argentinkos ir Brazilkos, nuo Prisikėlimo bažnyčios iki Nuodėmių gatvės. Kaunas knygoje – jaunas, augantis, modernus ir labai įvairialypis miestas.

Knygos viršelis/Knyga „Kai Kaunas buvo Kaunas“
Knygos viršelis/Knyga „Kai Kaunas buvo Kaunas“

Gintaras Beresnevičius „Lietuvių religija ir mitologija“

Senieji dievai, kultai, senoji religija jos reliktai, įvairių papročių pavidalu pasiekę mūsų laikus, atgyja religijotyrininko Gintaro Beresnevičiaus knygoje „Lietuvių religija ir mitologija“. Knygoje gausu baltų, graikų, skandinavų, slavų ir kitų tautų istorijos, mitologijos, tautosakos pavyzdžių, kuriais autorius grindžia provokuojamus teiginius apie įvairius lietuvių religijos fenomenus. Lengva, patrauklia kalba parašytas tekstas skirtas ir šios srities specialistams, ir visiems besidomintiems lietuvių kultūra.

Knygos viršelis/Gintaras Beresnevičius. „Lietuvių religija ir mitologija“
Knygos viršelis/Gintaras Beresnevičius. „Lietuvių religija ir mitologija“

Simonas, Jurga ir Paulius Jurkevičiai „AmorRoma. Amžinojo miesto gidas“

Knyga tiems, kurie dar nebuvo Romoje, ir tiems, kurie įmetę monetą į Trevi fontaną jau svajoja sugrįžti. Autoriai skaitytoją vedžioja po Amžinąjį miestą ne kaip turistą, o kaip bičiulį ir pasakoja savo Romos istorijas. Profesionalus gidas Simonas atskleidžia kinematografiškąją La Dolce Vita Romos dvasią, mados žurnalistė Jurga aiškina stiliaus ir elegancijos subtilybes, o gastronomijos apžvalgininkas Paulius pasakoja apie unikalų Romos skonį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgos, Pauliaus ir Simono Jurkevičių knygos „Amorroma“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgos, Pauliaus ir Simono Jurkevičių knygos „Amorroma“

Simonas Jurkevičius „AmorRoma. Italų kalbos gidas pradedantiesiems“

Kuo ši knyga skiriasi nuo iki šiol išleistų italų kalbos vadovėlių? Tai paprastas ir praktiškas kalbos gidas: jame nesunkiai perprasite elementarias italų kalbos gaires, jas taikydami nė nepajusite, kaip suvoksite italų kalbos pagrindus. Daugelis su Italija susijusių dalykų yra patrauklūs ir naudingi: kartais net nežinodami kasdien vartojame daug su šia šalimi susijusių žodžių. Todėl pradėti mokytis šią kalbą bus kur kas paprasčiau, nei galima įsivaizduoti!

Sniego sesei ir kitiems mažiesiems

Maja Lunde „Sniego sesė“

„Sniego sesė“ tikrai sukurs šventinę atmosferą namuose ir padės atrasti Kalėdų stebuklą visai šeimai. Nuostabiai iliustruota knyga pasakoja istoriją apie berniuką vardu Julianas, gimusį per Kūčias. Kalėdinis laikotarpis, anksčiau neapsieidavęs be imbierinių sausainių, mandarinų, židinyje pleškančių malkų ir išpuoštos kalėdinės eglutės, šįmet, rodos, atimamas iš Julijano. Šeima gedi mirusios vyresniosios sesers, o pačios Kalėdos, atnešdavusios tiek džiaugsmo, dabar žadina liūdesį ir sielvartą. Julianas nebetiki Kalėdomis, tačiau viskas pasikeis sutikus Kalėdas dievinančią Hedvigą.

Knygos viršelis/Maja Lunde „Sniego sesė“
Knygos viršelis/Maja Lunde „Sniego sesė“

Gina Viliūnė „Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūrą“

Ruoniukų Smiltės ir Vėjaus nuotykius pasakojanti knyga kviečia vaikus pažinti jūros pasaulį. Ruoniukai, kaip ir vaikai, yra linksmi, draugiški ir smalsūs, tačiau ne visada klauso mamos, todėl pasimeta Baltijos jūroje ir turi įveikti ilgą kelią, kol vėl randa šeimą. Keliaudami jie patiria daugybę nuotykių, susiduria su pavojais, susipažįsta su jūros gyventojais. Smiltės ir Vėjaus nuotykių skaitytojai atras daug įdomių faktų apie jūrą, jos gyventojus ir gamtos saugojimą.

Leidyklos „Tyto alba“ nuotr./Gina Viliūnė „Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūra“
Leidyklos „Tyto alba“ nuotr./Gina Viliūnė „Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūra“

Tomas Dirgėla „Mano tėtis rašo knygą“

Berniukas nesupranta, kodėl jo tėtis nerašo ‒ tik vaikštinėja po savo darbo kambarį pirmyn atgal! Tuo tarpu tėtis neranda įkvėpimo užbaigti pradėtos knygos… Ką daryti, kai nieko nesidaro? Ogi eiti ir pažaisti! Tikra istorija iš rašytojo kasdienybės dar kartą parodo, kiek daug gali duoti su šeima praleistas laikas.

Knygos viršelis/Tomo Dirgėlos knyga „Mano tėtis rašo knygą“
Knygos viršelis/Tomo Dirgėlos knyga „Mano tėtis rašo knygą“

Tomas Dirgėla „Domas ir Tomas. Dingusios knygos mįslė“

Naujas Domo ir Tomo detektyvas! Jaunojo poeto Tomo kūrinys laimi eilėraščių apie Vilnių konkursą. Tomas su bendraamžiais ir lietuvių kalbos mokytoju Kęstučiu keliauja į Lietuvos sostinę! Būtų kelionė kaip kelionė, tačiau iš muziejaus dingsta pirmoji lietuviška knyga, o Kajus sudaužo brangų senovinį eksponatą. Direktorius Mėmė nuvaro policijos furgoną ir susitinka su pačiu Dalai Lama. Kaip visada, laukia daugybė nuotykių!

Knygos viršelis/Tomas Dirgėla „Domas ir Tomas. Virėjos Irenos byla“
Knygos viršelis/Tomas Dirgėla „Domas ir Tomas. Virėjos Irenos byla“

Juozas Erlickas „Bijau varlės“

„Bijau varlės“ – geriausi Nacionalinės premijos laureato Juozo Erlicko eilėraščiai, su kuriais užaugo ne viena karta, kurie tapo ir puikiai žinomomis dainomis. Įvairaus amžiaus skaitytojų mėgstamose eilėse – satyriškas ir drauge romantiškas požiūris į vaikystę, gamtą, pasaulį. Tai eilėraščiai visam žmogaus gyvenimui.

Knygos viršelis/Knyga „Bijau varlės“
Knygos viršelis/Knyga „Bijau varlės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius