Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 22

„Kultūrininkų nusilakstymas yra chroniškas“: septynios dienos su Rimantu Kmita

Vieno populiariausių šių dienų lietuvių rašytojų Rimanto Kmitos darbai niekada nesibaigia. Tą galiu patvirtinti po savaitę trukusio mūsų pokalbio. Pokalbio, kurį nusprendėme padaryti kitaip, ne klasikinio interviu stiliumi. Vieną lapkričio savaitę R.Kmita kasdien sulaukdavo mano skambučio su vis tuo pačiu klausimu: „Kaip praėjo jūsų diena?“.
Rimantas Kmita
Rimantas Kmita / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Iš tiesų, kaip atrodo bestselerių autoriaus bei literatūros mokslininko kasdienybė? Ar joje yra laiko taip gyvybiškai rašytojui reikalingo dykinėjimo? Ką jis tądien valgė pietums, o ką sapnavo? Apie visa tai – išskirtiniame pokalbyje su R.Kmita.

Pirmadienis

Apie pusę septynių suskambėjo žadintuvas, atsikėlė žmona, dukros ir prasidėjo rytinis pasiruošimas, pusryčių gaminimas. Kavos iš ryto negeriu – dėl sveikatos mažinu kofeino kiekį, tad verčiau renkuosi cikoriją, žalią arbatą arba juodojo beržo grybų gėrimą, kuris, beje, visai neblogai prabudina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius