-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidėjai: prie erotinės literatūros bumo smarkiai prisidėjo elektroninės knygos, jas dažniausiai skaito moterys

Knygos „Fifty Shades of Grey“ ir kitų erotinių romanų populiarėjimas gali būti nulemtas ir to, kad vis labiau plinta elektroninės knygų skaityklės, kurios, kaip teikia leidėjai, yra idealios šiam žanrui.
„Xcite“ stendas Frankfurto knygų mugėje
„Xcite“ stendas Frankfurto knygų mugėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Literatūros naujienas sekite ir „Facebook“ esančiame puslapyje „15min knygų lentyna“. Spauskite čia.

Frankfurto knygų mugėje leidykla „Xcite“, Didžiojoje Britanijoje leidžianti daugiausia knygų erotine tematika, be jokios gėdos pristatė savo naujienas. Galbūt kažkada tai būtų stebinę, tačiau šiais metais, kai perkamiausiųjų knygų viršūnėse karaliauja erotiniai romanai, tai atrodė visiškai normalu, skelbia „News24“.

„Accent Press“, kuriai priklauso leidykla „Xcite“, vadovas Peteris Ferris sakė, kad erotinės knygos puikiai tinka elektroninėms skaityklėms ir būtent jos padėjo išplisti tokiems romanams.

Tai daugiau nebėra literatūra, apie kurią nepriimtina kalbėti, ji yra perkamiausiųjų sąrašuose

„Spausdintų knygų pardavimai ėmė kristi. Patekti į didžiules knygų parduotuves buvo sudėtinga. Didžiuliai knygynai nenorėjo imti tokių knygų, pasiekti skaitytojus tapo sudėtinga“, – sakė jis.

Tada pasirodė britų autorės EL James knyga „Fifty Shades of Grey“, šovusi į perkamiausiųjų knygų sąrašų viršūnes. Anot P.Ferris, tokia sėkmė atvėrė kelius ir kitai erotinei literatūrai. „Tokios knygos tapo labiau prieinamos. Tai daugiau nebėra literatūra, apie kurią nepriimtina kalbėti, ji yra perkamiausiųjų sąrašuose“, – sakė jis. Leidėjas tikisi, kad parduodamų elektroninių erotinių knygų skaičius tris kartus viršys spausdintų knygų.

Perka ir be reklamos

Vokiečių leidėja Jolanta Gatzanis, vadovaujanti jos vardu pavadintai erotinių knygų leidyklai, teigia, kad elektroniniu formatu leidžiamos erotinės knygos perkamos pašėlusiu tempu netgi be didesnės reklamos.

„Mes pardavėme daugybę elektroninių knygų netgi nedėdami daug pastangų jas reklamuodami. Tai mane išties labai nustebino“, – sakė ji.

Pirkėjos ir rašytojos – moterys

Romanas Jansenas-Winkelnas, atstovaujantis autorius ir leidėjus, sakė, kad Vokietijoje internetu dabar galima įsigyti mažiausiai 4000 erotinių knygų.

Jo teigimu, apie 80 proc. erotinių knygų skaitytojų – moterys.

„Tokios knygos dažniausiai skiriamos moterims. Ir jas rašo dažniausiai moterys“, – sutinka P.Ferris.

Leidybos namų „Giadas“ vadovė Giada Armani sako, kad elektroninės knygų skaityklės puikiai tinka skaityti erotinę literatūrą, nes naudojant jas nematyti, kokią knygą žmogus skaito, jam nereikia raudonuoti dėl to, kad viešumoje varto ne visai padorias knygas.

„Aš manau, kad moterys visuomet norėjo skaityti erotinę literatūrą. Bet kuri gi moteris norėtų viešajame transporte ar darbe mojuoti knyga, ant kurios viršelio – apsinuoginusio vyro siluetas?“ – svarstė ji. Be to, leidėjos teigimu, skaitytojai gali išlaikyti savo anonimiškumą, pirkdami knygą internete, jiems nereikia eiti į knygynus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius