Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Leidėjai susivienijo: organizuoja bendrą knygų šventę

Dėl karantino į gegužę nukėlus kasmetinę Vilniaus knygų mugę, leidyklos susitarė vasario mėnesį surengti virtualią knygų šventę. „Knygų savaitė“ vyks vasario 22–28 dienomis, jos programoje – itin laukiamų lietuvių ir užsienio autorių kūrinių pristatymai, žinomų rašytojų, poetų, įvairių sričių ekspertų diskusijos, knygų skaitymai, kultūrinės instaliacijos viešosiose didžiųjų miestų erdvėse ir kitos skaitytojams ruošiamos staigmenos.
Molėtų biblioteka ir Molėtų kultūros centras
Molėtų biblioteka ir Molėtų kultūros centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

„Neįsivaizduojame vasario be renginio, skirto knygoms ir skaitymui pagerbti. Manau, taip jaučiasi ir visa skaitanti Lietuvos bendruomenė. Todėl labai džiaugiuosi, kad beveik visos leidyklos atsiliepė į mūsų kvietimą ir kartu pakviesime geros literatūros mylėtojus į dešimtis virtualių renginių“, – sako „Baltų lankų“ leidyklos vadovė Kotryna Žukaitė.

Pasak jos, šis renginys itin svarbus dar ir todėl, kad daugybę vertingo turinio ir ryškių emocijų pasiūlyti galinčios knygos tampa svarbia ir saugia užuovėja nuo pandemijos, įtampos ir karantino pavargusiems, įspūdžių išsiilgusiems žmonėms.

Prie „Baltų lankų“ leidyklos paskelbtos iniciatyvos „Knygų savaitė“ prisijungė „Alma littera“, „Apostrofa“, „Balto“, „Baltų lankų vadovėliai“, „Debesų ganyklos“, „Kitos knygos“, „Lapas“, Lietuvos literatūros ir tautosakos institutas, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, „Terra Publica“, „Tikra knyga“, „Tyto alba“, „Sofoklis“, „Svajonių knygos“, „Super namai“, „Vaga“ ir kitos leidėjų organizacijos.

Planuojama, kad renginio metu visą savaitę įvairiose platformose – nuo televizijos eterio iki naujienų portalų ir socialinių tinklų – vyks įvairios diskusijos apie literatūrą su lietuviškų knygų autoriais, naujų ir skaitytojų itin laukiamų knygų pristatymai. Leidyklos žada ir itin didelių staigmenų: pokalbių su pasaulinio garso autoriais, iki šiol dar nesilankiusiais mūsų šalyje.

„Visos leidyklos ir organizacijos savarankiškai ruošia turinį, kurį pasiūlys skaitytojams, – užtikrinsime itin didelę žanrų, temų, asmenybių įvairovę. Žiūrovai turės galimybę rinktis iš labai plačios bei įvairios renginio programos, jos renginius ne tik stebėti, bet ir dalyvauti juose per nuotolį“, – tikina K. Žukaitė.

Pasak „Baltų lankų“ leidyklos vadovės, prisidėti prie renginio bus kviečiami žinomi Lietuvos žmonės, organizuojami vieši jų mėgstamų kūrinių skaitymai.

„Knygų savaitės“ proga ketinama rengti ir saugias staigmenas didžiųjų miestų gyventojams viešosiose erdvėse, o šalies moksleiviai ir visa visuomenė bus kviečiama dalyvauti kūrybiniuose konkursuose.

Prie renginio viešinimu prisidėti sutiko Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybės, informaciniu jo rėmėju tapo Lietuvos radijas ir televizija.

Knygų savaitė“ vyks vasario 22–28 d. Skaitytojus ji kvies šūkiu: „Nerkime į knygas – jose atsiveria pasaulis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius