-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidykla „Terra Publica“ žengia į naują leidinių kategoriją: knygos kviečia pažinti save

Iki šiol leidykla „Terra Publica“ buvo geriausiai žinoma dėl knygų Lietuvai ir apie Lietuvą, specializavosi leisdama solidžias, reprezentatyvias, pažintines knygas bei kelionių vadovus. Po aštuoniolikos leidybinio gyvenimo metų leidykla imasi naujos krypties – Vilniaus knygų mugėje pristatys tris knygas, kviečiančias pažinti save.
Knygų naujienos
Knygų naujienos

Sandrija Čapkausienė „Menopauzė be tabu“

Biologijos mokslų daktarės Sandrijos Čapkauskienės knyga „Menopauzė be tabu“ – tai leidinys, kuriame moterys ras atsakymus į daugelį klausimų, iškylančių šiuo gyvenimo laikotarpiu. „Šiandien mes drąsiai ir atvirai dalijamės savo nėštumo ir gimdymo istorijomis, be skrupulų kalbame apie seksą. Tačiau vos išgirdus žodį „menopauzė“ dažniausiai stoja nejauki tyla ir suskumbame keisti pokalbio temą. Ši tema lyg pabrukta po širma – kažkodėl nepatogi kalbėti, nemaloni ir net gąsdinanti. Todėl noriu tą širmą praskleisti: pateikti faktus, duoti patarimų, kad galėtume suprasti, kas vyksta, o tada sąmoningai žengti į šį gyvenimo etapą“, – sako knygos autorė.

Kaip atsikratyti nerimo? Kaip gerinti atmintį? Ką daryti, kad mūsų oda kuo ilgiau išliktų sveika, o plaukai ir dantys – stiprūs? Kaip sureguliuoti svorį? Menopauzės laikotarpiu atsirandančias problemas padės išspręsti išsamūs autorės paaiškinimai bei įvairių sričių specialistų – ginekologo, psichoterapeutės, kosmetologės, odontologės ir kt. – patarimai.

Knyga „Menopauzė be tabu“
Knyga „Menopauzė be tabu“

Vaiva Lukošienė „Ačiū, ne – aš alergiškas!

Visuomenės sveikatos ugdymo ir gyvensenos medicinos specialistė Vaiva Lukošienė tikrai žino, ką reiškia ir kokius iššūkius sukelia alergija. Vadinamoji šių dienų rykštė palietė kiekvieną jų šeimos narį – ją pačią, jos vyrą, o labiausiai – sūnų, kuris alergiškas tikriausiai 99 proc. lietuviui įprasto maisto. Tikėdama, kad jos patirtis gali būti naudinga žmonėms, kurie taip pat bando su alergija kovoti ar su ja susidraugauti, V.Lukošienė nusprendė gausybę sukauptų žinių suguldyti į knygos „Ačiū, ne – aš alergiškas!“ puslapius.

Autorė knygoje dalijasi naudingais patarimais, kaip gyventi, jei esi alergiškas, ką daryti, kad išvengtum bemiegių naktų. Aktualios informacijos, paguodos, patarimų šioje knygoje ras ir alergiškas žmogus, ir alergiško vaiko mama, ir visi, kuriems tenka vienaip ar kitaip susidurti su šia, mūsų laikais vis dažnėjančia, būkle. V.Lukošienė į knygą taip pat sudėjo ir daugiau nei 100 receptų, pagal kuriuos alergiški žmonėms galės pasigaminti patiekalų ir jų sudedamųjų dalių iš jiems leistinų produktų.

Knyga „Ačiū, ne – aš alergiškas!“
Knyga „Ačiū, ne – aš alergiškas!“

Zane Zusta, Diāna Zande „Tarakonai mano galvoje“

„Tarakonai mano galvoje“ – tai latvių rašytojos, žurnalistės Zanės Zustos linksmi pasakojimai apie šiuolaikines moteris, įsisukusias į kasdienybės verpetą. Moterų galvose nuolat sukasi įkyrios mintys, kurios, visai kaip tarakonai, neleidžia ramiai gyventi. „Ar mane tikrai myli?“ Ar esu pakankamai patraukli? Aplink – vieni mulkiai!“ Gal kokį savo „tarakoną“ atpažinote ir jūs? Kaip jų atsikratyti? Istorijų herojėms taikliai, atvirai pataria psichoterapeutė Diana Zandė, kurios laiškai meistriškai veda savęs pažinimo keliu.

„Tai knyga protingam skaitytojui. Tokiam, kuris supranta, kad viskas jo gyvenime (problemos, džiaugsmai, išbandymai) kyla iš jo paties“, – teigia rašytoja Z.Zusta. Tiek ji, tiek D.Zandė tikisi, kad knyga padės drąsiau pažvelgti tarakonams į akis ir pagaliau jiems pasakyti: „Viskas. Daugiau jūsų nebeklausysiu, esu pasirengusi elgtis taip, kad pati tapčiau savo gyvenimo šeimininke!ׅ“

Knyga „Tarakonai mano galvoje“
Knyga „Tarakonai mano galvoje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius