-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Leidyklos „700 eilučių“ naujienos Vilniaus knygų mugėje: Europoje įvertintų kūrėjų knygos vaikams

Leidykla „700 eilučių“ šių metų Vilniaus Knygų mugėje mažiesiems skaitytojams pristatys net keturias naujienas. O sekmadienį (vasario 23 d.) mugės lankytojus pakvies į pirmąją „Knygų kliniką“ Lietuvoje.
Leidyklos „700 eilučių“ naujienos Vilniaus knygų mugėje
Leidyklos „700 eilučių“ naujienos Vilniaus knygų mugėje / Leidyklos „700 eilučių“ nuotr.

„Šiemet kaip niekada anksčiau nekantriai laukiame Vilniaus knygų mugės, kur galėsime Lietuvos mažiesiems skaitytojams pristatyti jau Europoje apdovanotas ir įvertintas knygas. Šiuose leidiniuose iš keturių skirtingų Europos valstybių autoriai kviečia pažinti ypatingus pasaulius, į kuriuos dar labiau įtraukia išskirtinės iliustracijos. Belgo Carllo Cneuto paukščiai puošia italų autorės istoriją apie aikštingą princesę, išsiskiriančio stiliaus estų kūrėjos Piret Raud – namelis, norėjęs būti namais, bei čekų autorių kolektyvas, kuris įgauna knygos iliustracijų stilistikos pavidalus“, – džiaugiasi leidyklos „700 eilučių“ projektų vadovė Sandra Kanopkaitė.

Mugės lankytojai kviečiami ne tik susipažinti su naujomis leidyklos „700 eilučių“ knygomis, bet ir užsukti į pirmąją „Knygų kliniką“ Lietuvoje.

„Idėja apie „Knygų kliniką“ gimė natūraliai perskaičius knygelę apie daiktų sendintojus Liapsusą ir Terlių. Kai pagaliau sužinai, kad egzistuoja visas pasaulis, kurio kasdienė misija nudėvėti mūsų daiktus, lengviau atsidusti, nes juk lig šiol kaltindavai save. Todėl kviečiame visus mažuosius knygelių mylėtojus „išgydyti“ savo mėgstamiausių, bet gal kiek apsitrynusių ar apiplyšusių knygelių viršelius. O jei knygeles pamiršite atsinešti, mes jau turime pasiruošę mažųjų sendintojų darbo rezultatus atspindinčių knygelių, grįžusių iš prekybos vietų, kurios kaip tik laukia remonto ir naujų namų“, – apie knygos „Liapsusas ir Terlius“ pristatymą pasakoja leidyklos „700 eilučių“ projektų vadovė Lina Mickutė.

Tomášas Končinský, Barbora Klárová „Liapsusas ir Terlius“

Ar pastebite, kad aplink mus esantys daiktai nuolat sensta? O ar susimąstėte, kodėl? Pasirodo, egzistuoja mums nematomas – daiktų sendintojų – pasaulis! Knygos „Liapsusas ir Terlius“ veikėjai su malonumu jums apie jį papasakos. Šiame pasaulyje niekas nenusimis, jei naują suknutę apsiliesite kakava, o vos prieš kelias dienas dovanų gautas telefonas išsprūs iš rankų ir suduš. Priešingai, jūs greičiausiai būsite pagirti!

Knygos viršelis/Tomášas Končinský, Barbora Klárová „Liapsusas ir Terlius“
Knygos viršelis/Tomášas Končinský, Barbora Klárová „Liapsusas ir Terlius“

Norėtumėte susipažinti su pagrindiniais knygos herojais – Liapsusu ir Terliumi? Vasario 23 d. apsilankykite Vilniaus knygų mugėje, IBBY stende (Vaikų salėje). Čia nuo 11 val. veiks „Knygų klinika“, kurioje drauge su knygos „Liapsusas ir Terlius“ herojais sužinosite, kodėl daiktai sensta, o jei atsinešite savo mylimą, tačiau gerokai susidėvėjusią knygelę, galėsite ją „pagydyti“. Na, o jei mėgstamiausią, bet nuskaitytą knygelę pamiršite namuose, ne bėda. Į leidyklą iš knygynų karts nuo karto grįžta nukentėjusių knygų, kurias po „remonto“ darbų galėsite parsinešti namo.

Piret Raud „Istorija apie namelį, kuris norėjo būti namais“

Šiuolaikinė estų rašytoja ir iliustratorė Piret Raud yra labai populiari ne tik Estijoje – ją puikiai pažįsta ir Lietuvos skaitytojai. Praėjusių metų Vilniaus knygų mugėje pristatyta autorės knyga „Šiek tiek paikos istorijos“ sulaukė neeilinio mažųjų skaitytojų įvertinimo, tad šiemet džiaugiamės galėdami savo skaitytojams pristatyti naują Piret Raud knygelę „Istorija apie namelį, kuris norėjo būti namais“. Tai – nepaprastai jautri vieno tolimoje šalyje gyvenančio namelio istorija. Vienišas, niekam nereikalingas namelis turi gana paprastą svajonę. Jis nori tapti namais. Ši svajonė paskatina jį leistis į sudėtingas paieškas. Kas norėtų jame apsigyventi? Gal šuo, gal žuvis ar paukštis? Ar benamis Jurgis? O gal kas nors kitas? Perskaitę knygą sužinosite, kaip baigėsi namelio paieškos ir kas yra naujasis jo gyventojas.

Knygos viršelis/Piret Raud „Istorija apie namelį, kuris norėjo būti namais“
Knygos viršelis/Piret Raud „Istorija apie namelį, kuris norėjo būti namais“

Anna Castagnoli „Auksinis narvelis“

Annos Castagnoli knyga „Auksinis narvelis“ kviečia skaitytojus susipažinti su išpaikinta princese, kuri vieną dieną įsigeidžia stebuklingo paukščio, kuris gebėtų su ja kalbėtis. Daugybė bebaimių tarnų leidžiasi į tolimus kraštus, norėdami išpildyti jos neįmanomą norą. Jie grįžta nešini paukščiais stikliniais sparnais, koralų snapais, tačiau princesė vis nepatenkinta. Ji nurimsta tik tada, kai vieną dieną gauna keistą pažadą – pažadą, atrodantį kaip paukščio kiaušinis. Carllo Cneuto sukurtos iliustracijos atskleidžia kupiną gyvybės grožį ir galimybes, bet jų, regis, taip ir nepastebi pagrindinė knygos veikėja. 2018 m. knygos dailininkas nominuotas prestižinei Hanso Kristiano Anderseno premijai.

Knygos „Auksinis narvelis“ viršelis
Knygos „Auksinis narvelis“ viršelis

Davidas Calì „Laimės prekeivis“

Šiandien prekiaujama beveik viskuo. Tačiau ar galima įsigyti laimės? Turbūt ne kartą esate girdėję, kad laimės nenusipirksi. Visgi, vieną dieną atvykus laimės prekeiviui, prie jo furgonėlio nusidriekia nemaža eilė. Vieni perka po kelias pakuotes, kiti bando nusiderėti. Treti neperka nieko, mat yra įsitikinę, kad laimės negalima parduoti ar nusipirkti. Ar tikrai? Atsakymą į šį klausimą rasite perskaitę David Calì knygą „Laimės prekeivis“.

Knygos viršelis/Davidas Calì „Laimės prekeivis“
Knygos viršelis/Davidas Calì „Laimės prekeivis“

Visos keturios knygos išleistos leidyklai „700 eilučių“ įgyvendinant modernios Europos autorių grožinės literatūros vertimo į lietuvių kalbą projektą, iš dalies finansuojamą pagal programą „Kūrybiška Europa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius