Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidyklos „Alma littera“ birželio knygų naujienos

Leidykla „Alma littera“ pristato vasaros pradžios knygų naujienas.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai / Leidyklos „Alma littera“ nuotr.

Marrianne Frediksson, „Ana, Hana ir Johana“

Ana, Hana ir Johana – trys tos pačios šeimos skirtingų kartų moterys. Šiame šiltame ir daug minčių keliančiame romane Marianne Fredriksson piešia jų portretus švedų visuomenės fone, parodydama gyvenimo sąlygų raidą nuo skurdo iki gerovės. Tai knyga apie meilę, kelianti klausimą: ar galės moterys kada nors tapti laisvos? Ar egzistuoja asmeninė nepriklausomybė?

Marianne Fredriksson po ankstesnių romanų virtinės yra tapusi Švedijos skaitomiausia ir mylimiausia autore. Švedijoje šios knygos parduota daugiau nei 200 000 egzempliorių.

„Perskaičius šią knygą kyla vaisingų klausimų, kurie yra išeities taškas tiek savarankiškiems apmąstymams, tiek rimtiems pokalbiams“. Guje Mattisson, Arbetet

„Milžiniškas Marianne Fredriksson giminės epas, kuriame autorė žavi savo paprastumu. Kalba yra šviežia, nesudėtinga ir nuoširdi. Laikotarpio aprašymai šilti ir tikroviški“ Gunilla Burstedt, Bohusläningen

„Abiejų lyčių skaitytojų ryte praryjama knyga, kupina dinamiškos pasakojimo jėgos, stiprių asmenybių, jaudinančių likimų, meilės ir tragedijų“. Börje Isakson, Dagens Industri

Laurent Gounelle, „Žmogus, kuris norėjo būti laimingas“

Tikra patirtimi pagrįsta istorija, kuri užkrės gyvenimo džiaugsmu ir padės surasti neišsenkantį laimės ir sėkmės šaltinį.

Įsivaizduokite, kad baigiantis atostogoms Balio saloje nusprendžiate aplankyti seną išminčių. Be jokios ypatingos priežasties - tiesiog šiaip, nes apie jį sklinda garsas, o be to, ką gali žinoti... Senuko žodžiai pribloškia: jūsų sveikata gera, bet nesate... laimingas. Išminčius spinduliuoja begaline išmintimi ir, atrodo, pažįsta jus geriau nei jūs pats save. Jūsų patirtį ir įsitikinimus jis nušviečia ypatinga šviesa ir pastūmėja į patį nuostabiausią nuotykį - savęs paieškas. Išminčius ima vesti jus pažinimo keliu link gyvenimo, apie kokį svajojate...

Mary Higgins Clark „Aš eisiu viena“ 

Talentinga interjero dizainerė Aleksandra Morland vis dar gyvena viltimi susigrąžinti sūnelį, kuris prieš dvejus metus paslaptingai pradingo iš Niujorko Centrinio parko. Mažojo Metju penktojo gimtadienio dieną Aleksandra sulaukia netikėtos žinios – kažkas atsiskaito jos kredito kortelėmis ir naudojasi jos banko sąskaitomis. Negana to, tą pačią dieną spaudoje pasirodo nuotraukos, kuriose – nenuginčijami įrodymai, kad berniuką pagrobė... ji pati.

Persekiojama žurnalistų, tardoma sūnaus dingimo bylą tiriančių detektyvų, užgauliojama tiek tūžtančio buvusio vyro, tiek keršto trokštančio buvusio viršininko, Aleksandra pasiryžta sužinoti, kas ir kodėl bando ją sužlugdyti.

Tačiau ji nė neįtaria, kad kiekvienas žingsnis artinantis prie tiesos kelia vis didesnę grėsmę jos pačios ir mylimų žmonių gyvybei...

Louise Monaghan „Pagrobta“ 

Santuoka su iš Sirijos kilusiu vyru airei šios knygos autorei Luizai Monahan virto pragaru: fizinis ir psichologinis smurtas, draudimas dukrelę auklėti remiantis vakarietiškomis vertybėmis ir galiausiai – šešiametės dukros netekimas. Tėvas slapta ją pagrobia ir išsiveža į pilietinio karo draskomą Siriją.

Tačiau Luiza nepabūgsta mirtinos grėsmės ir peržengia itin griežtai saugomą Sirijos sieną. Moteris susiduria su atšiauria tikrove ir labai griežtais papročiais. Siekiant susitikti su savo dukrele, moteriai tenka pasitelkti įvairiausių gudrybių.

Vis dėlto Luizai su Mėja per stebuklą pavyksta pabėgti. Dar didesnis stebuklas – jų kelionė į laisvę, kai aplink sproginėjo bombos, švilpė snaiperių kulkos ir nakties tamsoje lydimos nelegalių prekiautojų žmonėmis jiedvi turėjo įveikti griežtai saugomas kalnų perėjas.

Ši knyga – Luizos ir jos dukrelės kelio į laisvę istorija – stulbinanti, sukrečianti, kupina pačių netikėčiausių posūkių.

NAUJIENAS APIE KNYGAS, RAŠYTOJUS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE IR TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA IR PRISIJUNKITE PRIE „15MIN KNYGŲ LENTYNOS“ GERBĖJŲ!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius