-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidyklos „Kitos knygos“ vadovas: „Lietuvoje jau subrendo intelektualus ir rafinuotas skaitytojas“

Prieš devynerius metus įkurta „Kitų knygų“ leidykla iškart atrado sau nišą, pradėjusi leisti klasika šiandien tapusius XX a. 7–8 dešimtmečio undergraundo, kontrkultūros ir kairiosios literatūros autorius. Georgeso Bataille'io, Richardo Brautigano, Charleso Bukowskio, Guy Debord'o, Ernesto Che Guevaros, Eduardo Limonovo, Henry Millerio, Valerie Solano, Hunterio S. Thompsono vardai „Kitoms knygoms“ prilipdė „kitokios“, „revoliucingos“, „maištaujančios“ leidyklos etiketę.
Leidyklos „Kitos knygos“ naujienos Vilniaus knygų festivalyje
Leidyklos „Kitos knygos“ naujienos Vilniaus knygų festivalyje / Leidyklos "Kitos knygos" nuotr.

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia. 

Ilgainiui buvo išleista ištisa bukovskiada (7 romanai, 2 poezijos rinkiniai, apsakymų rinkinys) ir čegevariada (4 knygos), geriausi minėtų bei jiems artimų autorių kūriniai, tad visiškai natūraliai iškilo klausimas – ką gi daryti toliau?

Netrukus atsakymas buvo rastas: prieš keletą metų leidykla pasuko intelektualiosios literatūros keliu. Vadovaujantis šia intencija, buvo išleistos Roberto Bolaño, Aldouso Huxley, Viktoro Pelevino, Jerzy Pilcho, Manuelio Rivaso, Philipo Rotho, José Saramago, Marjane Satrapi, Josefo Winklerio, Jeanette Winterson, Slavojaus Žižeko knygos.

„Manau, kad toks sprendimas buvo teisingas. Lietuvoje jau subrendo intelektualus, išsilavinęs, rafinuotas skaitytojas, kuriam tikrai neužtenka pigių trilerių ir salsvų meilės istorijų“, – įsitikinęs „Kitų knygų“ leidėjas Gediminas Baranauskas.

Vilniaus knygų festivalis patvirtina „Kitų knygų“ pasirinkimą

„Kitų knygų“ pasirinkimą leisti intelektualią literatūrą patvirtina ir antrasis Vilniaus knygų festivalis (VKF), šių metų rugsėjo 13–15 d. vykstantis Vilniuje, VDA dizaino ir inovacijų centro „Titanikas“.

Leidykla festivalį pasitiko keturiomis naujienomis: antruoju britų rašytojos Jeanette Winterson autobiografiniu romanu „Kam būti laimingai, jei gali būti normali?“, prancūzų rašytojo Michelio Houellebecqo romanu „Žemėlapis ir teritorija“, trečiuoju portugalų rašytojo José Saramago romanu „Kainas“ ir VDU filosofo Gintauto Mažeikio monografija „Įsitikinimai: sąmoningumo metamorfozės“ .

Jeanette Winterson – dešimties romanų, kelių apsakymų rinkinių, esė, knygų vaikams, kino scenarijų ir publicistinių straipsnių autorė, Britų imperijos ordino kavalierė, už savo kūrybą laimėjusi ne vieną prestižinį apdovanojimą. „Kam būti laimingai, jei gali būti normali?“ yra antra rašytojos knyga lietuvių kalba. Ji tęsia skausmingus vaikystės prisiminimus ir pasakoja istoriją apie mergaitę, kuriai neleisdavo skaityti knygų ir už bausmę užrakindavo nakčiai lauke. Apie laimės ir normalumo sampratas J. Winterson romanuose „Apelsinai – ne vieninteliai vaisiai“ bei „Kam būti laimingai, jei gali būti normali?“ rugsėjo 13 d., penktadienį, 15 val. diskutuos literatūrologės S.Daugirdaitė ir N.Mikalauskienė.

Goncourt'ų premija apdovanotas bene garsiausio prancūzų rašytojo Michelio Houellebecqo romanas „Žemėlapis ir teritorija“ ironiškai piešia spalvingą industrinės epochos pabaigą priėjusios šiuolaikinės Europos paveikslą. Tai apokalipsės grėsme alsuojantis susvetimėjusių žmonių pasaulis su plačiais keliais ir didelėmis parduotuvėmis, kuriame tėvas su sūnumi nekalba apie asmeninius santykius, o tik apie darbą. Apie Michelio Houellebecqo knygas diskusijoje „Ar galima juoktis iš viso pasaulio?“ kalbės Vilis Normanas ir Darius Pocevičius. Renginys vyks rugsėjo 14 d., šeštadienį, 14 val. VDA dizaino ir inovacijų centro „Titanikas“ 2 salėje.

Paskutiniame savo romane „Kainas“, kaip ir eretiškoje „Evangelijoje pagal Jėzų Kristų“, portugalų rašytojas José Saramago vėl drąsiai perkuria Biblijos siužetus. „Kainas“– tai giesmė kritiškai mąstančiam ir drąsiam žmogui. Priartėdama prie erezijos ribos, ši šokiruojanti knyga deramai užbaigia nepaprastą Nobelio premijos laureato kūrybinę biografiją. Apie eretiškas šventraščių interpretacijas portugalo rašytojo José Saramago romanuose rugsėjo 15 d., sekmadienį, 13 val. kalbės religijotyrininkai Nerijus Čepulis ir Danutė Bacevičiūtė.

Filosofo Gintauto Mažeikio monografija „Įsitikinimai: sąmoningumo metamorfozės“ filosofiniu požiūriu aptaria socialinius bei kultūrinius įsitikinimus: sąmoningus ir atsakingus, o kartais impulsyvius, spontaniškus, dramatiškus virtimus kitokiais asmenimis ir grupėmis. Knyga rekomenduojama filosofams, literatūros kritikams, meno kritikams, socialinės ir politinės tikrovės tyrinėtojams, socialinės pedagogikos atstovams, laisvos sielos save kuriančioms asmenybėms. Apie egzistencinius įsitikinimus rugsėjo 14 d., šeštadienį, 16 val., VDA dizaino ir inovacijų centro „Titanikas“ 1 salėje kalbės knygos autorius, filosofė Jurga Jonutytė ir filosofas Nerijus Milerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius