Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Leipcigo knygų mugėje 2017 metais Lietuva bus garbės viešnia

Po dvejų metų Vokietijoje vyksiančioje Leipcigo knygų mugėje Lietuva bus garbės viešnia. Tai numatantį susitarimą penktadienį pasirašė kultūros ministras Šarūnas Birutis, Leipcigo mugių direktorius Markusas Geisenbergeris ir Leipcigo knygų mugės direktorius Oliveris Zille.
Leipcigo knygų mugėje
Leipcigo knygų mugėje / Organizatorių nuotr.

Garbės viešnios teisės suteiks galimybę Lietuvai 2017 metais būti mugės dėmesio centre, pristatyti Lietuvos knygos meną, paskatinti lietuvių literatūros vertimus į vokiečių kalbą, padidinti galimybes pažinti lietuvių literatūrą ir kultūrą vokiškai kalbančiose šalyse bei užtikrinti Lietuvos matomumą Europos kultūrų kontekste, pranešė Kultūros ministerija. 

Leipcigo knygų mugė yra didžiausia knygų mugė Vokietijos rytuose, kasmet sutraukianti beveik 240 tūkst. mugės ir festivalio „Leipcigas skaito“ lankytojų iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos. Festivalis „Leipcigas skaito“ yra didžiausias literatūros festivalis regione, jo metu vyksta daugiau nei 3200 renginių, su skaitytojais susitinka ir bendrauja daugiau nei 3000 autorių. Mugėje dirba visų regionų Vokietijos žiniasklaida, gausiai ir išsamiai nušviečianti renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius