-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Liepos mėnesio knygų šimtuko viršūnėje – lietuvių kūriniai

Kaip ir kiekvieną mėnesį tinklalapis 100knygu.lt, bendradarbiaudamas su leidyklomis, sudaro perkamiausių grožinės literatūros knygų sąrašą. Taip skaitytojai, pirkėjai ar tiesiog sekantys naujienas gali lengviau sužinoti, kokie kūriniai Lietuvoje populiariausi. Liepą vis dar išlieka tos pačios vasaros tendencijos.
Kristina Sabaliauskaitė. „Silva Rerum II“
Kristina Sabaliauskaitė. „Silva Rerum II“ / Knygos viršelis

Pirmoje ir antroje šimtuko vietose šį mėnesį atsiduria debiutiniai Kristinos Sabaliauskaitės romanai „Silva Rerum II“ ir „Silva Rerum“. Birželį jie taip pat užėmė aukštas pozicijas, o štai liepą šoktelėjo į perkamiausių viršūnę. K.Sabaliauskaitės talentas sukurti tikrą kelionę laiku į LDK bajorų laikus bei pavaizduoti kartų likimus traukte traukia skaitytojus. Antroji dalis yra kiek labiau perkama dėl to, kad įsigijus ir perskaičius pirmąją, žūtbūt norisi ir antros. Šie romanai yra tarsi lietuviškos kilmės narkotikas.

Trečioji vieta atitenka Tess Gerritsen romanui „Ledinis šaltis“. Ši rašytoja jau pažįstama lietuvių skaitytojams, jos romanai yra populiarūs dėl įtaigaus rašymo stiliaus, įtampos, intrigos. Šį kartą istorija nukelia į kalnus ir apleistą kaimą, kur pagrindiniai veikėjai priversti ieškoti išeities, kaip išsigelbėti bei sveikiems ir gyviems grįžti namo. Įtraukiantis įtempto siužeto Tess Gerritsen trileris sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo.

Į ketvirtąją vietą tiesiog atidunda Aleksandros Marininos detektyvas „Gyvenimas po gyvenimo“.  Taipogi gerai lietuvių skaitytojams pažįstama rašytoja ir jos etatinė veikėja Anastasija Kamenskaja, kurios personažą galima atrasti ir populiariame rusų seriale, vis dar vilioja tikro rusiško detektyvo mėgėjus. Lengvas, įtraukiantis, bet nebanalus siužetas, sudėtinis nusikaltimo tyrimas, artimi kūrinio herojai – štai ko reikia nereikliam, mėgstančiam pastovumą lietuviui.

Užleidęs aukštesnes pozicijas moterims, į penktą vietą tvirtai atsistoja Algimantas Čekuolis ir jo kūrinys „Faktai ir šypsenos“. Faktas, jog 59 skirtingos knygoje aptariamos temos bei su turistinėmis grupėmis patirti nuotykiai vis dar domina skaitytojus. Šypseną kelia tai, jog šis susidomėjimas tęsiasi bemaž pusmetį. Smagu, kai perkamiausių sąrašuose karaliauja lietuvių autorių kūriniai.

Šimtuko aukštumose galima rasti naujai išleistų kūrinių, kaip Laurent Gounelle „Dievas visada keliauja incognito“, Mary Higgins Clark „Šauksmas naktyje“, Jodi Picoult „Neprarask vilties“, Vanessa Diffenbaugh „Gėlių kalba“, taip pat jau lietuviams pažįstamų autorių kūrinius. Populiarūs vis dar išlieka tokie autoriai, kaip Jodi Picoult, Peter Høeg, Haruki Murakami, Isabel Allende, Herbjorg Wassmo, Paulo Coelho, John Irving, detektyvų meistrai Darja Doncova, Sandra Brown, Stieg Larsson, Agatha Christie. Šimtuke galima pamatyti ir klasikos kūrinius – Michail Bulgakov „Meistrą ir Margaritą“, Vinco Mykolaičio-Putino „Altorių šešėly“, Antoine De Saint-Exupery „Mažąjį princą“.

Taigi, birželį vyravusi tendencija mažai pasikeitė. Kol dar likę šiek tiek atostogų, lietuvaičiai skuba skaityti garsiąsias Sabaliauskaitės istorinių romanų „Silva Rerum“ dalis, o kas trokšta tiesiog atsipalaiduoti – renkasi įtempto siužeto literatūrą, detektyvus bei Čekuolį. Mažesnioji skaitytojų dalis visgi ieško tikrosios, neužmirštamos klasikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius