-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių rašytojai Sigitas Parulskis ir Almantas Samalavičius svečiuosis Budapešto knygų mugėje

Šiemet Tarptautinės Budapešto knygų mugės rengėjai užsienio svečių gretose tarp nemažo būrelio Šiaurės šalių rašytojų, sutiks ir du autorius iš Lietuvos – rašytoją Sigitą Parulskį, kurio romanas „Murmanti siena“ ką tik buvo išleistas vengrų kalba, ir „Kultūros barų“ bei „Eurozine“ žurnalų bendradarbį, profesorių Almantą Samalavičių, kartu su Sigitu Parulskiu dalyvausiantį diskusijose bei susitikimuose su vengrų skaitytojais.
Sigitas Parulskis
Sigitas Parulskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmasis dar spaustuvės dažais kvepiančios „Murmančios sienos“ pristatymas įvyko balandžio 16-osios vakarą vienoje iš Budapešto kavinių, kur nuolat rengiamos „Atviros dirbtuvės“. Žymus vengrų baltistas, Vidurio ir Rytų Europos literatūrų specialistas, Budapešto universiteto profesorius Endre Bojtáras, palydimojo straipsnio „Murmančios sienos“ vengriškam leidimui autorius, dirbtuvių dalyviams jau pristatė ne tik patį romaną, bet ir pasidalijo savo žiniomis apie lietuvių literatūrą. Šių lietuvių literatūrai skirtų kūrybinių dirbtuvių iniciatorė – Vengrijos vertėjų asociacija.

Budapešto universiteto Baltijos studijų fakulteto bibliotekoje „Murmančios sienos“ vertėja Aranka Laczhazi rengia susitikimą su universiteto studentais ir dėstytojais. S.Parulskis bus pristatytas ne tik kaip prozos meistras ir naujojo romano autorius, bet ir kaip įdomus poetas. Studentai, anksčiau turėję progą susipažinti su A.Samalavičiaus tekstais, kuriuos perspausdino žurnalas „Lettre“, dabar apie šiuolaikinę lietuvių literatūrą galės gyvai padiskutuoti ir su rašytoju, ir pačiu straipsnių autoriumi.

Balandžio 20-ąją nuo pat ryto bus surengti penki Europos rašytojų susitikimai/diskusijos, vienoje jų – „Praeities apmąstymai dabarties akivaizdoje: kolektyvinė atmintis“, – kartu su švedų rašytoja Agneta Pleijel, lenkų rašytoju ir literatūros kritiku Krzyzstofu Varga, rašytoju iš Islandijos Sjónu bei keletu kitų, dalyvaus ir svečiai iš Lietuvos.

Balandžio 22-ąją, paskutinę mugės dieną, leidykla „L‘Harmattan“ pristatys žurnalo Lettre pavasario numerį (su priedu anglų kalba) ir kelis autorius iš savo leidžiamos knygų serijos „Naujoji pasaulio literatūra“: švedų rašytoją Agnetą Pleijel ir jos romaną „Lordas Niekados“ („Lord Nevermore“, 2000), danų prozininkę Trissę Gejl ir jos „Patriarchą“ („Patriarken“, 2006) bei S.Parulskį ir jo vengriškai „Murmančią sieną“ (2008). Pokalbyje apie lietuvio autoriaus kūrybą dalyvaus romano vertėja į vengrų kalbą A.Laczhazi, profesoriai E.Bojtaras ir A.Samalavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius