Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 24

Lietuvių savanoris Ukrainos kare: „Reikia daryti, o ne kalbėti. Dabar mes tik kalbam“

„Reikia daryti, o ne kalbėti. Pavyzdį imkime iš estų arba suomių. Dabar mes tik kalbam – labai madinga kalbėti apie dronus, visi politikai kaip užsivedę“, – Vilniaus knygų mugėje kalbėjo savanoris Arūnas Kumpis, pristatęs knygą „Ukrainos karo audrose. Savanorio iš Lietuvos dienoraštis“.
  • Pristatymą moderavęs žurnalistas Edmundas Jakilaitis renginyje pirmiausiai susirinkusių paprašė pagerbti penktadienį žuvusį lietuvį karį tylos minute.

15min rašė, kad Ukrainoje žuvo su Rusijos okupantais kovojęs 1981 metais gimęs lietuvis karys Tadas Tumas, šaukiniu „Milžinas“.

Pernai Arūnas Kumpis Vilniaus knygų mugėje pristatė pirmąją savo karo dienoraščio dalį, dabar išleido ir antrąją. Knygoje autorius aprašė penkias misijas, kuriose dalyvavo nuo praėjusių metų sausio iki rugsėjo pabaigos.

„Arūno karo dienoraštis yra nepaprastai įtraukiantis – vieną dieną keičia kita, vienas užduotis kitos. Rydamas puslapius, taip įsitrauki, kad pamiršti, jog tai ne įtaigus pramanytas pasakojimas, o tikras gyvenimas. Drąsaus lietuvio savanorio užrašai svarbūs daugeliu prasmių – naudingi siekiant suprasti, pajausti ir, žinoma, pasiruošti. Nuoširdžiai rekomenduoju“, – teigė E.Jakilaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius