-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

L.Ever slapyvardį pasirinkusi žurnalistė knygoje atskleidžia politikos ir žiniasklaidos intrigas

Premjeras nuslėpė meilužę? Redakcijas krečia saugumiečiai? Žurnalistai bando politikų moralės ribas? Kas tikra ir kas išgalvota? Slapčiausi politikos bei žurnalistikos užkaboriai skaitytojams atskleidžiami pirmajame lietuvių žurnalistės Linos Ever romane – „Objektyve meilė“. Leidyklos „Alma littera“ išleistoje knygoje skaitytojai galės ieškoti personažų prototipų, stebėtis politinėmis intrigomis ir... pasiimti laisvą dieną, nes jos, pradėjus skaityti, tikrai prireiks.
Autorė dalija autografus
Autorė dalija autografus / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Vieną dieną prieš bulvarinio laikraščio redaktorę Eriką išdygsta žavus paparacas ir pasiūlo sensacingų nuotraukų, atskleidžiančių slaptą premjero meilės ryšį. Redaktorė išdrįsta jas spausdinti ir visai to nesitikėdama įsimyli jų autorių, įžymybių fotografą iš Londono. Erikos gyvenimas ima suktis beprotiškoje karuselėje ne tik nuo politinių aistrų, bet ir nuo naujo mylimojo. Ką slepia fotografas? Ir iš kur jis gavo informacijos? 

Šiame romane daug politikos, daug žurnalistikos, daug fotografijos, bet, visų pirma – tai meilės istorija

Intriguojanti meilės istorija, stulbinančios žiniasklaidos ir politikos pasaulio užkulisių detalės, primenančios vykstančias peripetijas Lietuvoje: kompromituojančios aukščiausios valdžios pareigūno nuotraukos ir redaktoriaus dilema – spausdinti jas ar ne? Kas svarbiau: milžiniškas tiražas ar ramus gyvenimas? Žurnalistinių provokacijų voratinkliai ir juose patys kartkartėmis susipainiojantys žurnalistai.

„Šiame romane daug politikos, daug žurnalistikos, daug fotografijos, bet, visų pirma – tai meilės istorija. Tiksliau sakant – net trys meilės istorijos. Visos jo skirtingos ir tikrai ne visos baigiasi laimingai. Tikiuosi, kad romanas patiks tiek vyriškajai, tiek moteriškai skaitytojų auditorijai, nes jame daug veiksmo ir daug jausmų“, – apie savo pirmąjį romaną „Objektyve  meilė“ pasakoja L. Ever.

Anot autorės, romanas gali nepatikti puritoniškiems skaitytojams, nes kai kurios knygoje atvaizduotos sekso scenos – pakankamai atviros. L. Ever pabrėžia, kad  ji nėra iš greitai rašančių (romaną ji rašė dvejus metus), tačiau  jo pasakojimo tempas pagauna taip, kad nebesinori padėti knygos į šalį.

„Norėjau skaitytojams atskleisti tai, ką pati mačiau ir išgyvenau. Man teko iš vidaus stebėti redakcijos darbą, politikos užkulisius pamačiau dirbdama ministerijoje, o slaptosios fotografijos pasaulis puikiai pažįstamas vyro fotožurnalisto dėka“, – savo patirtimi dalinasi L. Ever.
 
Romano „Objektyve meilė“ autorė Lina Ever baigė žurnalistiką VU, dirbo „Respublikoje“. Vėliau rašytojai teko pereiti į kitą barikadų pusę ir tapti ryšių su visuomene konsultante, verslininke, valdininke, nors širdyje Lina Ever visam laikui liko žurnaliste ir geriausiai jaučiasi tarškindama savo įspūdžius klavišais. Šiuo metu ji bendradarbiauja su žurnalu „Moteris“, rašo tekstus interneto portalams, dirba tarptautinių ryšių su visuomene projektų konsultante. Su vyru fotografu ir jauniausiuoju sūnumi trečius metus gyvena Berlyne. Apie tai rašo blogą berlynodienorasciai.blogspot.com. Turi dar du suaugusius vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius