Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Jančorienės knyga – 12 netradicinių būdų kovai su depresija

Sveikatos temų žurnalistė Meilė Jančorienė, stebėdama nelaimingas šeimas, kurių centre dažnai atsiduria depresija susergančios moterys, ryžosi parašyti netradicinę knygą.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Alma littera“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Tačiau tai – ne sunkiai skaitomas medicinos vadovėlis, o atvira ir jausminga publicistinė avantiūra. M.Jančorienės knyga „Nerimo akmuo. 12 negirdėtų būdų depresijai, nerimui, stresui įveikti“, kurią išleido leidykla „Alma littera“, yra tarsi verbalinis antidepresantas, nesukeliantis jokio šalutinio poveikio. Knygos centre – vienos moters istorija ir jos kova su viena opiausių XXI a. problemų – depresija. Kartu su M.Jančoriene, knygos herojė išbando 12 alternatyvių šios ligos gydymo būdų.

M.Jančorienė tarp pažįstamų žmonių pastebėdavo vis daugiau emocinio balanso stokojančių moterų. Viena jų – pagrindinė knygos veikėja Marija. Tai tikra moteris, išdrįsusi leistis į šią avantiūrą drauge su žurnaliste tam, kad geriau pažintų save, savo ligą, atrastų išgijimo būdus ir, svarbiausia, taptų pavyzdžiu kitiems.

Visas Marijos gydymosi procesas, apėmęs tokias veiklas kaip MA-URI terapija, ajurveda, akupunktūra, raganų burtai, hipnozė ir netgi susitikimas su vilkais, privedė prie netikėtų atradimų, išvadų ir naujai išsikeltų gyvenimo tikslų.

„Greitas modernaus gyvenimo tempas, sudėtingi socialiniai procesai ir visuomenės spaudimas – visa tai jautrias sielas lengvai stumteli į apatijos gniaužtus. Tokiais atvejais gyvenimo džiaugsmas ar prasmė gretai tampa svetimi. Tačiau tradicinis gydymosi būdas – prisirišimas prie gydytojų ir vaistų – ne visuomet teisingas. Išsivaduoti iš depresijos gali padėti ir ryžtas pažinti naujas idėjas, pasitraukimas iš komforto zonos bei netikėtas savęs pažinimo jausmas“, – apie netradicinius gydymosi būdus užsimena knygos autorė M.Jančorienė.

Pasak autorės, ši knyga naudinga daugeliui: visų pirma – suaugusiems ir mąsliems žmonėms, antra – visiems sergantiems ar artimoje aplinkoje turintiems nerimo prispaustų asmenų. M.Jančorienės surinkti specialistų patarimai padės plačiau pažvelgti į ligą ir pastebėti, kad šiandien yra tikrai daugiau nei vienas problemos sprendimo būdas. Rašytoja taip pat pastebi, kad nors depresija ar nerimas gali užklupti visus, kalbėti apie tai daugiau yra linkusios moterys.

„Leidausi į depresijos pažinimo kelionę kartu su moterimi, nes vyrai yra mažiau linkę atsiverti ir kalbėti apie savo problemas. Taip pat, būdama moterimi, žinojau, kad daug sėkmingiau kartu išgyvensiu ir vėliau perteiksiu būtent jautriosios lyties patirtį, kuri, be abejo, yra aktuali ir informatyvi visiems“ – teigia M.Jančorienė.

Knygos „Nerimo akmuo“ autorė Meilė Jančorienė – buvusi sveikatos žurnalo „Šeimos sveikata“ vyr. redaktorė. Visada gilindamasi į sveikatos, o ypač psichologinius sutrikimus, gerai žino, apie ką mūsų visuomenėje per mažai kalbama ir kokius stereotipus reikia griauti. Po žurnalistinio eksperimento ji jau žino ir tai, kaip tęs rašymo karjerą: galvoje jau kirba sumanymai parašyti dar dvi eksperimentines knygas apie sveikatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius