-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malala Yousafzai – mergaitė, pakeitusi pasaulį

Leidykos„700 eilučių“ išleistą MalalosYousafzai istoriją, kurią į knygos „Kuri iš jūsų yra Malala?“ puslapius sudėjo garsi rašytoja Renata Piątkowska, galima vadinti viena iš labiausiai įkvepiančių knygų vaikams.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Deja, tačiau Lietuvoje dar vis mažai žinoma apie šią jauną merginą iš Pakistano, pasaulį pakerėjusią savo drąsa iratsidavimu kovai už viso pasaulio vaikų teisę į mokslą.

Nuo knygos viršelio į skaitytoją žvelgianti Malala – Pakistane gyvenanti paauglė, kuri 2012 metais tik per stebuklą išvengė mirties, Talibano aktyvistams pasikėsinus į jos gyvybę moksleivių pilname autobuse. Kodėl jų taikiniu tapo ši jauna mergina? Dėl mūsų visuomenėje sunkiai suvokiamos priežasties – ji, būdama vos 11-likos, savo internetiniame dienoraštyje atvirai pasakojo apie sunkų gyvenimą gimtajame Pakistane, viešai agitavo už mergaičių švietimą ir buvo pašauta už tai, kad išdrįso ieškoti teisybės.

Kiekvieną vaiką vienaip ar kitaip paliečia valstybės, kurioje jis gyvena, politika, įstatymai, visuomenės nuomonė, istoriniai įvykiai. Mūsų laikmetis – nuostabus laikas vaikui. Pasaulis jį apgaubia galimybėmis, mokslo pasiekimais, vaikui suteikiama laisvė tinktis. Tad nenuostabu, kad daugelis Lietuvos vaikų nė karto nėra susimąstę, kad apie 60 mln. vaikų visame pasaulyje negali eiti į mokyklą. Kad pasaulyje gyvena daugybė vaikų, svajojančių apie teisę mokytis. Teisę, kuri mums, gyvenantiems Lietuvoje, atrodo tarsi savaime suprantama. Mažai kuris vaikas susimąsto, o juo labiau įvertina, kad jam yra užtikrinama laisvė reikšti savo nuomonę, pasisakyti apie tai, kas svarbu jų gyvenime. Kaip tik dėl totokios knygos kaip ši yra itin aktualios, nes jos skatina susimąstyti, įvertinti tai, ką turime ir parodo, kad kiekvienas, nepriklausomai kokio amžiaus bebūtų, gali keisti pasaulį.

Išties sunku suskaičiuoti, kiek kartų M. Yousafzai buvo nominuota įvairiems apdovanojimams. 2014 m. M. Yousafzai buvo įteikta Nobelio taikos premiją už vaikų teisių gynimą. Tardamas sveikinimo žodį Pakistano premjeras Nawaz Sharif teigė, kad viso pasaulio mergaitės ir berniukai turėtų sekti jos pėdomis ir būti tokie pat ryžtingi ir atsidavę, kaip Malala. Gavusi apdovanojimą būdama vos 17-likos, Malala tapo visų laikų jauniausia Nobelio taikos premijos laureate.

„Kuri iš jūsų yra Malala?“ – knyga,supažindinti mažuosius Lietuvos skaitytojussu nepaprasta M.Yousafzai asmenybe ir jos istorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius