Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mano Paryžiaus virtuvė“ – pasakojimas apie šį miestą ir stebuklus virtuvėje

Lietuvių kalba pasirodė Davido Lebovitziaus knyga „Mano Paryžiaus virtuvė“, kurią iš anglų kalbos vertė Eglė Mačerauskė, o išleido leidykla „VAGA“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Vaga“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Praėjo dešimt metų nuo tos dienos, kai Davidas Lebovitzas, susipakavęs vertingiausias savo kulinarines knygas, gerokai aptrintą ketaus troškintuvą ir nešiojamąjį kompiuterį, persikraustė gyventi į Paryžių. Maisto kultūra Prancūzijoje tuo metu išgyveno virsmą: restoranų šefai ir virėjai mėgėjai – ypač Paryžiuje – ėmėsi taikyti naujas pasaulio maisto gamybos technologijas ir naudoti skirtingų šalių produktus tradiciniams prancūziškiems patiekalams kurti.

Knygoje „Mano Paryžiaus virtuvė“ Davidas klasikai įkvepia modernumo: supažindina su ne tokiais žinomais maisto produktais ar jų deriniais, pateikia 100 saldžių ir nesaldžių patiekalų receptų, kurie atspindi šiuolaikinių paryžiečių valgymo įpročius ir kultūrą. Čia jūs rasite prancūziškos svogūnų sriubos, baltųjų pupelių, dešrelių ir antienos troškinio, gaidį raudonojo vyno padaže, kiaulienos šonkauliukų su karamele, ėriuko blauzdelių tadžino, keptų žiedinių kopūstų su duka, sūdytų menkių gruzdučių su totorišku padažu, kvietinių kruopų salotų su trūkažolėmis, šakninėmis daržovėmis ir granatų sėklomis receptus. Žinoma, rasite ir desertų receptų: šilto šokoladinio pyrago su sūdytos karamelės užpilu, lauro lapų kekso su apelsinų glajumi, prancūziško sūrio pyrago... Sąrašą tenka stabdyti vos įsibėgėjus.

Davidas su jam būdingu išskirtiniu sąmoju pasakoja įvairiausias istorijas, pažeria šūsnį spalvingų miesto ir virtuvės nuotraukų, atvirauja apie keistenybes, sunkumus, grožį ir džiaugsmus, kurie kunkuliuoja pasaulio kulinarijos sostinėje.

Davidas Lebovitzas beveik visą savo gyvenimą dirbo profesionaliu šefu ir konditeriu; 13 metų jis triūsė restorane „Chez Panisse“, o 1999 m. paliko restoranų verslą ir pradėjo rašyti knygas. 2004 m. jis persikėlė gyventi į Paryžių ir pavertė davidlebovitz.com fenomenaliai populiariu tinklaraščiu. Davidas Lebovitzas yra parašęs 6 knygas, vieną jų – Saldus gyvenimas Paryžiuje – skaitytojai turi galimybę skaityti lietuvių kalba nuo 2012 m.

Davido Lebovitzo rašinių galite rasti leidiniuose Bon Appétit, Food & Wine, Cook’s illustrated, Los Angeles Times, New York Times, Saveur, Travel + Leisure ir daugybėje kitų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius