Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje atsivers Kristijono Donelaičio pasaulis

Vasario 28 d., 16 val., Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje, Klaipėdoje, bus pristatoma nauja knyga – „Kristijono Donelaičio memorialas Čistyje Prudy. Sukūrimo istorija“.
Klipėdoje bus pristatoas naujas, Kaliningrade išleistas, veikalas apie Kristijoną Donelaitį.
Klaipėdoje bus pristatytas naujas, Kaliningrade išleistas, veikalas apie Kristijoną Donelaitį. / Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus nuotr.

1964 m. Kaliningrado srities vadovybei priėmus nutarimą restauruoti buvusios liuteronų bažnyčios Čistyje Prudy (buv. Tolminkiemis) gyvenvietėje pastatą atkuriamuosius darbus vykdė Kauno kultūros paminklų restauracijos kolektyvas, vadovaujamas architekto dr. N. Kitkausko. Todėl neatsitiktinai jubiliejinio leidinio pagrindu tapo dr. N. Kitkausko literatūrinis darbas, kuriame jis aprašė Kristijono Donelaičio muziejaus, atidaryto 1979 m., sukūrimo istoriją.

Gausiai iliustruota, 400 puslapių knyga supažindina su memorialinio komplekso pastatais, su jų atstatymo ir restauracijos darbais. Leidinyje taip pat pateikiami nauji duomenys apie Tolminkiemį ir jo parapiją, apie K. Donelaičio giminės palikuonis, pristatoma muziejaus veikla, kuria siekiama saugoti ir populiarinti K. Donelaičio vardą.

Savotiškais knygos bendraautoriais tapo ir muziejaus lankytojai iš Lietuvos ir Rusijos, kurių rašyti atsiliepimai apie apsilankymą muziejuje yra publikuojami leidinyje. Prieduose taip pat galima susipažinti su retais dokumentais, jau tapusiais memorialinio komplekso dalimi.

Knyga „Kristijono Donelaičio memorialas Čistyje Prudy. Sukūrimo istorija“ – Kaliningrado srities Kultūros ministerijos, Kaliningrado srities istorijos ir dailės muziejaus bei Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondo bendradarbiavimo rezultatas. Leidybinis projektas buvo įgyvendintas vykdant Kaliningrado srities renginių, skirtų Kristijono Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms paminėti, programą.

Knygą į rusų kalbą išvertė Rūta Leonova (Kaliningrado miesto Liudviko Rėzos lietuvių kultūros draugija), organizacinį darbą atliko K. Donelaičio kraštiečių klubo Kaliningrade pirmininkė Olga Dubovaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius