-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medikai, psichologai, draudikai ir bibliotekininkai: žymūs rašytojai, likę ištikimi savo buvusiam darbui

Literatūrinė sėkmė ne visus rašytojus pastūmėjo atsidėti tik rašymui. Kai kurie jų ir toliau dirbo savo buvusį darbą arba griebėsi naujų darbų. 11-os tokių rašytojų sąrašą pateikia huffingtonpost.com.
Virginia Woolf
Virginia Woolf / Nuotr. iš „Wikipedia“
Temos: 2 Literatūra Knygos

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Virginia Woolf

Nors ir pelniusi pripažinimą, Virginia Woolf neatsidėjo tik rašymui. Kartu su savo vyru Leonardu  Woolfu ji įkūrė leidyklą „Hogarth Press“ Jie leido rusų rašytojų vertimus, psichoanalitines knygas, taip pat T.S. Elioto knygą „The Waste Land“. 

T.S. Eliotas

Nuo 1917 iki 1925 metų T.S.Eliotas dirbo „Lloyd's Bank“. Būtent tuo laikotarpiu jis parašė „The Waste Land“. Vėliau jis ėmė dirbti leidybinėje kompanijoje, kurią dabar mes žinome kaip „Faber and Faber“ ir buvo atsakingas už tokių autorių kaip Ted Hughes ar W.H.Auden leidimus. 

Frankas McCourtas

Nors autorius laimėjo Pulitzerio premiją ir galėjo atsidėti tik kūrybai, jis to nepadarė – ir toliau dėstė. Jis dėstė įvairiuose Niujorko koledžuose ir aukštosiose mokyklose.

Franzas Kafka

Franzas Kafka buvo vienas iš tų rašytojų, kuriems kūryba niekuomet neatrodė užsiėmimu, iš kurio galėtų gyventi. Jis iki pat išėjimo į pensiją dirbo draudimo bendrovėse. 

Williamas Carlosas Williamsas

Poetas, parašęs „Spring and All“ bei „Paterson“ buvo atsidėjęs mediko darbui, kurio nemetė ir pelnęs pripažinimą. 

Jorge Luisas Borgesas

Argentinietis rašytojas dirbo Buenos Airių bibliotekoje. Jis pats sakė, kad bibliotekų knygų labirintai įkvėpė jo kūrybą. Būdamas 55-erių jis apako ir kartais buvo vadinamas „akluoju bibliotekininku“. 

Wallace'as Stevensas

Pripažintas poetas Wallace'as Stevensas po to, kai gavo Pulitzerio premiją, gavo viliojantį pasiūlymą dirbti Harvardo universitete. Tačiau šį pasiūlymą jis atmetė, nes nenorėjo palikti  darbo  įmonėje „Hartford Accident and Indemnity Company“, kur išdirbo beveik 40 metų. 

Tomas Transtromeris

2011 metais švedų poetui Tomui Transtromeriui buvo skirta Nobelio literatūros premija. Tačiau klystate, jeigu galvojate, kad jis nuo to laiko didžiąją dalį laiko skyrė rašymui. Jis ir toliau dirba psichologu, jį samdo ir Švedijos vyriausybė. 

Philipas Larkinas

Kūrinius „A Girl in Winter“ bei „The North Ship“ Philipas Larkinas parašė tuo metu, kai dirbo bibliotekoje. 

Bramas Stokeris

Garsiojo kūrinio „Drakula“ autorius Bramas Stokeris nebuvo atsidėjęs tik kūrybai. Jis turėjo bent kelis darbus. Jis dirbo aktoriaus Henry Irvingo asmeniniu asistentu, o taip pat vadybininku Lyceum teatre Londone. 

Lewis Carroll

„Alisos stebuklų šalyje“ autorius Lewis Carroll taip pat buvo matematikas, fotografas ir mokytojas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius