-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmaro demokratijos šauklė Aung San Suu Kyi žavisi knygomis apie Harį Poterį

Mianmaro demokratijos pažiba Aung San Suu Kyi šeštadienį atskleidė besižavinti britų rašytojos J.K.Rowling knygomis apie berniuką burtininką Harį Poterį, kalbėdama apie savo mėgstamiausius skaitinius per pirmąjį jos šalyje surengtą tarptautinį literatūros festivalį.
Haris Poteris
Haris Poteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nobelio taikos premijos laureatė, kuri daugelį metų praleido namų arešte, valdant ankstesnei Mianmaro karinei chuntai, juokavo, kad jos „narsa“ režimo represijų akivaizdoje nublanksta prieš išbandymus, kuriuos teko patirti šios milžiniško populiarumo sulaukusios maginės fantastikos knygų serijos herojams.

„Turiu jums prisipažinti, kad perskaičiau visas knygas apie Harį Poterį“, – sakė ji, sukeldama klausytojų kikenimą Iravadžio literatūros festivalyje, surengtame buvusioje Mianmaro sostinėje Jangone.

„Tikrai nežinau, kaip galėčiau turėti pakankamai drąsos, kad padaryčiau viską, ką padarė tie vaikai ... Taigi, kai žmonės kalba apie mano narsą, pagalvoju sau: „Jie nieko nežino apie Harį Poterį“, – sakė Aung San Suu Kyi.

Mianmaro opozicijos lyderė pridūrė, kad vieni mėgstamiausių jos rašytojų yra George'as Eliotas ir Victoras Hugo. Ji taip pat sakė ryte ryjanti detektyvinius romanus, kurie esą padeda perprasti „kas pasipelnys iš kokio nors nusikaltimo ... ir ką žmonės yra pasiruošę padaryti“. Anot Aung San Suu Kyi, tai yra „labai geri signalai politikams“.

Rengėjai sakė norintys, kad festivalis išnaudotų liberalėjančią padėtį Mianmare, skatintų rašyti drąsiau ir diskutuoti.

Rašytojai gyrė šį trijų dienų renginį kaip kūrybingumo proveržį po daugelio metų, prarastų dėl gniuždančios cenzūros, taikytos generolų, kurie dešimtmečius valdė šalį, tačiau 2011-aisiais juos pakeitė formaliai civilinė vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius