-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministras A.Monkevičius įteiks Vaikų literatūros premijas

Antradienį švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius įteiks Vaikų literatūros premiją šių metų laureatams – Neringai Vaitkutei, rašytojai ir Trakų rajono Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos biologijos mokytojai, ir literatūros pažinimo programos „Vaikų žemė“ įkūrėjams, skelbia ministerija.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Šios ministerijos įsteigtos premijos laureatai buvo paskelbti balandžio 2 d., minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, tačiau premijos įteikimas atidėtas dėl karantino.

„Savo talentu ir prasmingais darbais laureatai suteikia galimybę vaikams pažinti ir suprasti knygos dvasią, kalbos stiprybę, minčių ir kūrybos įvairovę. Tai formuoja vaikų pasaulėžiūrą, ugdo jų vertybes. Šių metų, kaip ir ankstesniųjų, laureatai verti mūsų visų dėmesio ir „gyvo“ žodžio „ačiū“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Neringai Vaitkutei, komisijos sprendimu, šių metų premija skiriama už subtilų ir išmoningą tikrovės perteikimą vaizdžia ir turtinga kalba apysakose „Neišduosiu tavęs“ ir „Klampynių kronikos“. Neringa Vaitkutė nemažai nusipelniusi maginės fantastikos žanrui („fentezi“), bet pastaruoju metu išbando ir kitokias raiškos formas. Literatūros kritikai gėrisi sodria, gyva šios rašytojos knygų kalba.

Programą „Vaikų žemė“ 2016 m. įsteigė nevyriausybinė organizacija „Mokyklų tobulinimo centras“. Jos tikslas – ieškoti inovatyvių, kūrybinius ir interaktyvius metodus pasitelkiančių būdų pažindinti vaikus ir paauglius su literatūra ir jos kūrėjais. Programoje dirba Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyriaus narys Justinas Vancevičius, rašytoja ir dailininkė Kotryna Zylė, kūrybinio rašymo dėstytoja Eglė Ramoškaitė, aktorė Sigita Pikturnaitė, knygų iliustruotoja Greta Alice, režisierė Eglė Kižaitė ir daugelis kitų.

Vaikų literatūros premiją 2004 metais įsteigė Švietimo ir mokslo ministerija, tuo metu jai vadovavo ministras Algirdas Monkevičius. Šia premija norima paskatinti, kad Lietuvos rašytojai kurtų knygas vaikams. Taip pat siekiama įvertinti švietimo, visuomeninių ar privačių įstaigų bei asmenų indėlį populiarinant vaikų literatūrą, ugdant estetines, bendražmogiškas ir pilietines vertybes, skleidžiant originalias kūrybos iniciatyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius