Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė literatūros istorikas, tekstologas Vytautas Vanagas

Mirė lietuvių literatūros istorikas, tekstologas, habil. dr. Vytautas Vanagas, teigiama pranešime žiniasklaidai. Rugsėjo 26-ąją jam būtų suėję 87-eri.
Vytautas Vanagas
Vytautas Vanagas / LEU/Tomo Razmaus nuotr.
Temos: 2 Vilnius Mirtis

V.Vanagas pašarvotas Šv. Petro ir Povilo bažnyčios šarvojimo salėje Vilniuje. Lankymas – antradienį nuo 18 val. Karstas išnešamas trečiadienį 13 val.

Velionis bus laidojamas Karveliškių kapinėse.

V.Vanagas visą gyvenimą paskyrė literatūros istorijai ir tekstologijai, buvo ilgametis Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto darbuotojas, Tekstologijos skyriaus vadovas.

Tarp kertinių jo mokslinių darbų – Antano Strazdo ir Dionizo Poškos kūrybai bei realizmo lietuvių literatūroje sklaidai skirtos monografijos. Jis buvo vienas iš „Lietuvių literatūros istorijos“ (1979) ir Lietuvių literatūros enciklopedijos (2001) autorių, paskelbė straipsnių apie senąją ir XIX–XX amžiaus lietuvių literatūrą, jos reiškinius.

V.Vanagas parengė dviejų leidimų sulaukusį biobibliografinį leidinį „Lietuvių rašytojų sąvadas“, Antano Tatarės, Antano Strazdo, Antano Klemento ir kitų rašytojų leidinių, o didžiausią savo kaip tekstologo dėmesį skyrė Vaižganto ir Motiejaus Valančiaus raštų koordinavimui, rengimui ir leidimui.

Už darbų ciklą „Fundamentinė lietuvių literatūros tekstologija ir literatūros klasikos sklaida (1996–2009)“ Vytautui Vanagui 2010 metais buvo paskirta Lietuvos mokslo premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius