-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatai – nežinomi rašytojai

Pirmąjį Nacionalinį vaikų literatūros konkursą laimėjo ne garsūs rašytojai, o beveik nežinomi kūrėjai.
Mergaitė ir mama skaito pasaką
Mergaitė ir mama skaito pasaką / Shutterstock nuotr.

Konkurso vertinimo komisijos pirmininkas Kęstutis Urba ketvirtadienį Seime per spaudos konferenciją pranešė, kad pirmoji vieta skirta mokytojai iš Kauno Ramintai Baltrušytei už kūrinį „Kalvėnų miesto paslaptis“. Antroji premija atiteko aktorės Birutės Mar kūriniui „Gėlininkė“, trečią vietą pasidalijo Ieva Juknytė ir Salomėja Pečiulytė su kūriniu „Noriu šuniuko“ bei Lina Mumgaudytė, parašiusi knygą „Pono Čao diena“.

Premiją už debiutą nutarta skirti dailininkei, keramikos mokytojai Ramunei Savickytei už kūrinį „Adelės dienoraštis“.

Taip pat bus apdovanota geriausiai iliustruota knyga. Šioje nominacijoje nugalėtoja paskelbta Inga Dagilė, sukūrusi paveikslėlių knygą su eiliuotu pasakojimu „Svajonių kalnas“.

Pasak K.Urbos, iš viso konkursui buvo pateikta apie pusantro šimto kūrinių, juos pristatė per šimtas autorių.

Visi konkurso laureatų kūriniai bus išleisti atskiromis knygomis 10 tūkst. egzempliorių tiražu, jos bus išplatintos vaikų bibliotekoms

Konkursą rengusio fondo „Švieskime vaikus“ vienas iš steigėjų verslininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad laureatai bus apdovanoti šeštadienį Šiaulių rajone, Naisiuose.

Pirmosios vietos nugalėtoja gaus 10 tūkst. litų premiją, antrosios – 5 tūkst., trečiosios – po 2 tūkst. litų. Už debiutą ir geriausias iliustracijas numatytos po 3 tūkst. litų premijos.

Visi konkurso laureatų kūriniai bus išleisti atskiromis knygomis 10 tūkst. egzempliorių tiražu, jos bus išplatintos vaikų bibliotekoms.

„Kultūra ir švietimas prasideda nuo pirmosios knygos. Mano pirmoji knyga buvo senelio parašyta knyga – elementoriaus „Saulutė“. Pats senelis mane mokė skaityti iš savo knygos. Knyga tapo mano draugas nuo vaikystės“, – per spaudos konferenciją sakė vienas iš fondo steigėjų, žinomas muzikos kūrėjas ir atlikėjas Andrius Mamontovas.

Jo teigimu, šiuolaikiniai vaikai turi labai daug pagundų – kompiuteriai, žaidimai, televizija, kino teatrai, mobilieji telefonai ir pan., todėl labai svarbu, kad prieš jam atrandant minėtas pramogas, jam į rankas turėtų patekti knyga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius