Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja knyga apie Scientologijos bažnyčią: Tomas Cruise'as joje yra svarbiausias asmuo

Pasaulyje didelį šurmulį sukėlė nauja Lawrence Wright knyga apie Scientologijos bažnyčią. Joje itin daug dėmesio skiriama aktoriui Tomui Cruise'ui.
Tomas Cruise'as
Tomas Cruise'as / „Scanpix“ nuotr.

Naujienas apie knygas, konkursus ir knygų recenzijas sekite tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Knygoje „Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief“  rašoma apie Scientologijos bažnyčios įtaką JAV visuomenei, tai, kas jai vadovauja. Ši knyga visame pasaulyje daug šurmulio sukėlė ir dėl to, kad joje atvirai rašoma, kurie žinomi žmonės yra Scientologijos bažnyčios hierarchijos viršūnėje.

Knygos autorius L.Wrightas, „E! News“ kalbėdamas apie knygą, sakė, kad ypatingai svarbus vaidmuo Scientologijos bažnyčioje tenka T.Cruise'ui.

„Scientologijos bažnyčioje nuo L.Ron Hubbardo laikų nėra nei vieno žmogaus, kuris būtų svarbesnis už T.Cruise'ą. Jis yra Scientologijos bažnyčios priešakyje“, – sakė autorius.

„Scientologijos bažnyčios tikslas buvo užkariauti pramogų verslo pasaulį ir panaudoti įžymybes tarsi savo prekinį ženklą“, – sakė rašytojas. Johnas Travolta, Kirstie Alley, Juliette Lewis, Jenna Elfman ir daugybė kitų Holivudo žvaigždžių tapo Scientologijos bažnyčios nariais.

Pulicerio premija apdovanotas autorius teigia, kad T.Cruise'as anksčiau yra teigęs Nazanin Boniadi, su kuria vienu metu susitikinėjo, kad Scientologijos bažnyčioje jis yra Nr. 3. Tačiau naujausia informacija leidžia teigti, kad jo įtaka dabar yra dar didesnė, o hierarchijoje jis dar labiau iškilo – iki pačios viršūnės.

L.Wright teigia, kad rašydamas knygą jis apklausė 200 Scientologijos bažnyčios narių. Tačiau bažnyčios atstovai teigia, kad knygoje pateikta informacija yra klaidinanti, o iš apklaustųjų žmonių tik 12 iki šiol priklauso bažnyčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius