-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujame Gerdos Jord grafiniame romane „Daugiabutis“ – komiška ir dramatiška kasdienybė

Gerda Jord pristato naują komiksų knygą suaugusiems „Daugiabutis“. Grafinio romano centre – senas, kažkur matytas blokinis daugiabutis ir jame verdantis gyvenimas, rašoma pranešime žiniasklaidai. 
Gerdos Jord grafinis romanas „Daugiabutis“
Gerdos Jord grafinis romanas „Daugiabutis“
Temos: 1 Literatūra

Nors avarinės būklės daugiaaukštis namas galbūt jau skaičiuoja paskutines savo dienas, nekilnojamojo turto agentas Vincentas čia studentams lengvai išnuomoja net pačius klaikiausius butus. Senbuviai irgi niekur neketina kraustytis. Vieną dieną kaimynystę sukrečia neraminančios žinios dėl daugiabučio ateities. Dramatiškai ir komiškai pinasi jo gyventojų likimai, apraizgyti kriminalinių paslapčių tinklo. Netrukus ima aiškėti, kas jį mezga...

Šiame grafiniame romane juodasis humoras atgaivina miegamųjų rajonų vietos dvasią ir leidžia naujai pažvelgti į daugiabučių istoriją, mitologiją, sovietinės architektūros stagnaciją bei kismą laike, dabartinį didmiesčių nekilnojamojo turto rinkos burbulą.

Ištrauka iš Gerdos Jord romano „Daugiabutis“
Ištrauka iš Gerdos Jord romano „Daugiabutis“

„Daugiabutis“ – tai trečioji Gerdos Jord komiksų knyga suaugusiesiems, įkvėpta dešimties metų patirties nuomojantis būstus skirtinguose sostinės daugiabučiuose. Anksčiau autorė išleido palankiai kritikų vertinamą grafinį romaną „Gertrūda: Grafinis Y kartos dienoraštis“ („Obuolys“, 2016), drauge su Migle Anušauskaite už komiksų knygą „10 litų“ („Aukso žuvys“, 2014) pelnė Patriotų premiją, į lietuvių kalbą išvertė pasaulinį Scotto McCloudo bestselerį „Kas yra komiksai? Istorija, struktūra, poveikis“ („MO muziejus“, 2018).

„Šis grafinis romanas išsiskiria iš mano ankstesnių, nes jame dar tirščiau pasakojama vaizdais, o ne žodžiais. Dėl to siūlyčiau jį skaityti lėčiau, vaizdui skiriant tiek pat atidumo kaip ir tekstui“, – sako knygos autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius