Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

​​​​​​​Naujas trumpos vaikiškos istorijos konkursas: nugalėtojui – galimybė išleisti knygą

Visus, kuriančius pasakas ir istorijas mažiesiems, leidykla „Baltos lankos“ kviečia dalyvauti pirmą kartą skelbiamame trumpos vaikiškos istorijos konkurse. Abejoti ir dvejoti nėra kada – darbų laukiama iki vasario vidurio, o nugalėtojai bus apdovanojami vasario pabaigoje, renginio „Knygų savaitė“ metu.
Vaikai
Vaikai / Vida Press nuotr.

„Pagalvojome apie tai, kiek nuostabių ir netikėtų istorijų mažyliams kasdien sukuria ir papasakoja tėvai, broliai, seserys ar kiti šeimos nariai. Tad kilo mintis paskelbti trumpos, vaikams skirtos istorijos konkursą, kuriame kviečiame dalyvauti visus – tiek mėgstančius skaityti ar pasakoti, tiek rašto žmones, tiek dabar auginančius vaikus, tiek prisimenančius tuos metus ar apie juos svajojančius. Norime paskatinti sukurti savo pasakojimą arba užrašyti tai, ką sukūrėte kartu su visa šeima. O šio konkurso sąlygos tėra dvi – istorija turi būti tinkama 3–6 metų vaikams ir ji neturėtų būti ilgesnė nei 400 žodžių“, – apie idėją paskelbti konkursą pasakoja leidyklos „Baltos lankos“ direktorė Kotryna Žukaitė.

Nugalėtojui – galimybė išleisti knygą

Konkursą skelbianti leidykla „Baltos lankos“ atrinks ir piniginiais prizais įvertins trijų geriausių istorijų autorius, o bent vieno iš nugalėtojų rankraštis bus iliustruotas, parengtas spaudai ir išleistas atskira knygele.

Konkurso pirmosios vietos laimėtojui bus skirta 1 000 EUR piniginė premija, antrosios ir trečiosios vietų laimėtojai gaus po 500 EUR piniginę premiją.

Šis konkursas taps ir pirmą kartą organizuojamos virtualios knygų šventės „Knygų savaitė“ dalimi.

„Knygų savaitė“ vyks vasario 22–28 dienomis, jos programoje – itin laukiamų lietuvių ir užsienio autorių kūrinių pristatymai, žinomų rašytojų, poetų, įvairių sričių ekspertų diskusijos, knygų skaitymai, kultūrinės instaliacijos viešosiose didžiųjų miestų erdvėse ir kitos skaitytojams ruošiamos staigmenos. Geros literatūros mėgėjai bus kviečiami į dešimtis virtualių renginių.

Darbų lauks iki vasario 15 d.

Autoriai savo kūrinius kviečiami siųsti leidyklai el. paštu leidykla@baltoslankos.lt iki šių metų vasario 15 dienos (imtinai). Laiške būtinai nurodykite savo vardą, pavardę ir kontaktinį telefoną.

Konkurso nugalėtojai bus informuoti asmeniškai, o konkurso rezultatai viešai skelbiami vasario 28 d., renginio „Knygų savaitė“ paskutinę dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius