-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoje Marijaus Gailiaus knygoje – sunykusi Nida ir kiti klimato kaitos rezultatai

Galima rasti daugybę mokslinių tyrimų ir faktų, aiškinančių klimato kaitą, o romane „Oro“ ši tema priartinama prie žmonių gyvenimo, LRT TELEVIZIJAI sako žurnalistas ir rašytojas Marijus Gailius. Anot jo, naujausioje knygoje įpinama ir fantastikos, kuri, deja, nėra visiškai neįmanoma.
Marijus Gailius
Marijus Gailius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pagrindinė romano „Oro“ tema – klimato kaita, apie kurią pasakojama per žmonių gyvenimą dabarties laikais ir ateityje – šio amžiaus pabaigoje. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako Marijus Gailius.

„Knygoje pasakojama istorija parodo, kaip keičiasi pasaulis ir gamta. Šalia viso to – įprasti ir neįprasti žmonių gyvenimai. Klimato kaitos tema mane sudomino, kai dar studijavau ir apie tai sužinojau daugiau, pradėjau gilintis. Vėliau iškilo prieštaravimas – daug apie tai žinome, bet nieko negalime padaryti, nes klimato problema per didelė“, – teigia knygos autorius.

Pasak M.Gailiaus, knygoje didžiulė klimato kaitos problematika suredukuojama iki žmogiškos egzistencijos – taip lengviau kalbėti: „Galime rasti daugybę mokslinių faktų, klimato kaitą tiria didžiulės komandos, o aš savo knygoje pabandžiau tai priartinti prie mūsų šalies. Pridėjau ir fantastikos, nes knygoje vaizduoju ir jau sunykusias vietoves, pavyzdžiui, Nidą, Palangą.“

Kalbėdamas apie savo santykį su gamta, M.Gailius teigia, kad jam tai labai artima. „Aš gimiau Palangoje, jūra ir gamta man svarbu. Net ir dabar, gyvendamas didmiestyje, laikau save jūriniu individu. Suvokiu, kad esu integrali planetos dalis ir tas jautrumas (kurį iš tiesų visi turime, bet slopiname) padeda priartinti šią temą. Tikiuosi, kad ši knyga padės bent šiek tiek įsisąmoninti, kokią didelę įtaką planetai daro kiekvienas žmogus“, – viliasi autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius