-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujoje U.Radzevičiūtės knygoje „Minaretas ir 7“ – rašytojos akistata su savimi

Kiekvieno Undinės Radzevičiūtės kūrinio pasirodymas skaitytojų ir kritikų sutinkamas kaip literatūrinis įvykis. Originalus rašymo stilius, savita, estetiškai išbaigta struktūra, koncentruota mintis – dėl šių kūrybos ypatumų rašytoja išskiriama kaip viena originaliausių ir savičiausių šiuolaikinių lietuvių rašytojų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Undinė Radzevičiūtė
Undinė Radzevičiūtė / Vygaudo Juozaičio nuotr.

Naujausia, aštunta, Europos Sąjungos literatūros premijos laureatės knyga „Minaretas ir 7“ – apie tai, kaip rašytoją veikia ir keičia triukšmas ir tyla, vieta, konfliktai, kančia, kitų parašyti ir jo paties rašomi tekstai ir herojai. Ir apie tai, kas atsitinka, kai rašytojas susiduria pats su savimi.

Pagrindinė knygos veikėja rašytoja, iškankinta triukšmo, gauna apdovanojimą – galimybę vienuolika mėnesių praleisti barokiniuose rūmuose Bamberge. Ji tikisi parašyti knygą apie ekscentrišką maniaką, tikisi tylos savo rožiniame Bambergo rūmų kambaryje su keturiais gipsiniais berniukais ant lubų. Bet gyvenimas nėra tobulas. Rūmuose tėra dvi studijos, o vienintelis jos kaimynas už sienos – triukšmingas šešiasdešimtmetis rašytojas iš Irako. Dviejų žmonių susidūrimas kartais yra kaip tekstas, o bet kuri jo pusė bet kurią akimirką gali tapti antagonistu.

Undinė Radzevičiūtė baigė meno istorijos, teorijos ir kritikos studijas Vilniaus dailės akademijoje, dešimtmetį dirbo reklamos agentūrose, vėliau pradėjo rašytojos karjerą. Unikalaus stiliaus rašytojos knygos – „Strekaza“, „Frankburgas“, „Baden Badeno nebus“, „180“, „Žuvys ir drakonai“, „Kraujas mėlynas“, „Grožio ir blogio biblioteka“ – nuo literatūros tradicijos nutolusi literatūra, puikiai vertinama ir kritikų – Radzevičiūtės knygos 4 kartus pateko į kūrybingiausių metų knygų sąrašus, 2 kartus – į geriausių metų knygų sąrašus, 2015 m. knyga „Žuvys ir drakonai“ įvertinta prestižine Europos sąjungos literatūros premija, Lietuvių PEN centro išrinkta viena geriausių dešimtmečio knygų.

Rašytojos kūryba išversta į daugiau kaip 10 Europos kalbų, romanas „Kraujas mėlynas“ Austrijoje išrinktas geriausia 2019 m. birželio knyga, o 2020-aisiais išleista „Grožio ir blogio biblioteka“ pateko į 2020-ųjų Metų knygos rinkimų penketuką ir įtraukta į trumpąjį 15min.lt rengiamą Metų knygos rinkimų sąrašą.

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Undinės Radzevičiūtės knygą „Minaretas ir 7“ išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, knygos dailininkas Zigmantas Butautis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius