-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne vieną vaikų kartą užauginusi poetė Ramutė Skučaitė išleido naują knygą „Tai priimkit, kas priklauso“

Džiaugsmas visiems, žinantiems Ramutę Skučaitę – poetę, vertėją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatę. Pasirodė jos naujos knygą „Tai priimkit, kas priklauso“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Dedikacija paaiškina pavadinimą ir atskleidžia adresatą: „O priklauso visa tai ir mažiems, ir dideliems. Dideliems, kad nepamirštų buvę maži, o mažiems, kad dideliais patikėtų.“

Kuo poetė patraukia tokią didelę auditoriją?

Norint sudominti, suintriguoti, reikia kalbėtis, tad eilėraštis ir vyniojasi kaip pokalbis. Šūksnis, nuostaba, klausimas, pritarimas ar pamokymas, kartais abejonė. Poetės išradingumas begalinis, knygoje daug staigmenų, netikėtumų. Tame pačiame eilėraštyje vabalas pavadinamas ne tik vabalėliu ir vabaliuku, bet ir vabalyčiu, vabalaičiu. Knygoje gausu gyvūnijos, ypač paukščių gyvenimo, tačiau daug kalbama ir apie nūdienos atributus, tokius kaip mobilaitis, kompiuterio pelė, parašyta mįslė net apie kompiuterių virusą. Poetė duoda skaitytojams darbo – suprasti, atsiliepti, prisiminti.

Ramutės Skučaitės kūriniai turi nuotaiką. Linksmas eilėraštis apie kuosiuką, net sąskambiai žaismingi, žaidybiški. Eilėraščių skambumas, melodingumas nuteikia šviesiai, džiugiai. Bet būna ir kitaip. Įvairiaamžį skaitytoją poetė panardina į susimąstymą, kalba apie nuliūdusį laiką ir vienumą, vienok sklinda šiluma, nuraminimas. Poetė moka skaitytoją vestis su savimi, rodyti pasaulio įvairovę, sužadinti gerumą, atjautą kitai būtybei.

Svarbu paminėti ir didelę autorės meistrystę. Kokia graži eilėraščių kalba, atskiri sakiniai, pasakymai. Kai kurie posmai rėžte įsirėžia į atmintį. Sunku suskaičiuoti Ramutės Skučaitės knygas, išleistas per ilgą, gražų gyvenimą, ir visada ji sugeba atsiskleisti naujai. Poetei vėl kūrybingai talkina dukra dailininkė Jūratė Račinskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius